Stanica 50: projekt uređenja tri studentska središta

Piše
Lorena Sikavica

svibnja 14, 2018

Projekt vrijedan više od milijun kuna pod nazivom “Stanica 50” društveno odgovorni je projekt Coca-Cole u Hrvatskoj usmjeren prema mladim ljudima i njihovu obrazovanju.

U planu je urediti tri studentska središta u prostorima javnih sveučilišta s namjerom da budu mjesta na kojima će studenti, ali i drugi mladi iz zajednice, stjecati dodatna znanja komplementarna sveučilišnim programima, a korisna u osobnome i profesionalnome razvoju.

Suvremeno uređena i opremljena “Stanica 50” bit će mjesto na kojem će mladi imati priliku slušati predavanja, sudjelovati u radionicama i različitim raspravama, učiti ili raditi na razvojnim projektima i razvijati vlastite zamisli.

Koja će sveučilišta dobiti studentska središta, odlučit će sami studenti i građani. Sveučilište u Zagrebu, zatim sveučilišta u Dubrovniku, Osijeku, Puli, Rijeci i Splitu predložila su svoje prostore, a Coca-Cola će, prema modernom i mladima prilagođenom idejnom konceptu tvrtke Lotus Group, urediti ona tri prostora na sveučilištima koja dobiju najveći broj glasova.

Studenti i građani svoje glasove mogu dati na poveznici u razdoblju od 8. svibnja do 30. lipnja 2018. u 23:59.

Nakon uređenja Coca-Cola će studentska središta predati sveučilištima koja će njima upravljati u suradnji sa studentskim zborovima. Korištenje prostora bit će besplatno i u njima neće biti nikakvih komercijalnih aktivnosti.

Riječ je o još jednom projektu usmjerenom prema mladima koji je pokrenut povodom obilježavanja 50. obljetnice početka proizvodnje Coca-Cole u Hrvatskoj i o svojevrsnom nastavku prošle godine započetoga projekta Coca-Colina podrška mladima (u sklopu kojeg je 1250 mladih izučavalo komunikacijske, poslovne i druge vještine pri čemu je jedna trećina prijavljenih već uspjela naći posao).

Projekt je prepoznalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU te Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Komentari