Ciljevi programa postakademskog zapošljavanja

Piše
Mateo Galić

Jun 25, 2016

Sveučilište u Splitu i Sveučilište u Zagrebu objavili su natječaj za upis studenata u program postakademskog zapošljavanja.

Želite naučiti kako otvoriti i voditi vlastitu tvrtku? Prijavite se natječaj koji će vam pomoći oko ulaska u poduzetništvo.

Ciljevi programa:

1. Razviti nastavni program (u ljetnim mjesecima) za jačanje upravljačkih sposobnosti i vještina.

2. Pravilnom selekcijom, edukacijom i podučavanjem omogućiti studentima polaznicima što lakši prijelaz iz studentskih klupa u poduzetničke vode.

3. Poticati sveučilišne profesore na mentoriranje studenata, budućih poduzetnika u zajedničkim tvrtkama utemeljenim na znanosti, znanju i tehnologiji (spinoff, startup kompanije).

4. Kroz burze mentora poduzetnika umrežavati studente, buduće poduzetnike s gospodarstvom.

5. Kroz međunarodnu suradnju (Erasmus +) omogućiti polaznicima internacionalna iskustva te upoznavanje sa sličnim gospodarskim projektima u svijetu, a kroz burzu internacionalnih suradnika omogućiti globalizaciju poslovnih pothvata.

6. Omogućiti polaznicima i mentorima kritičan osvrt na predstavljene prijedloge kroz tehnološko vijeće, koje će se formirati iz kvote iskusnih profesora i poduzetnika, bankara i sl.

7. Osigurati medijsko praćenje projekta kao i popularizaciju poduzetničkih iskoraka i projekata.

8. Osigurati financiranje usvojenih poduzetničkih projekata kroz suradnju s lokalnom zajednicom, bankama i osiguravajućim kućama, kao i EU fondovima.

9. Osigurati pravni okvir unutar Sveučilišta i MZOS‐a, zaštitu intelektualnog vlasništva i patenata, a tvrtke i njihove vlasnike dugoročno povezati sa Sveučilištem.

10. Uspješne tvrtke zadržati u statusu nastavnih baza, koje daju sposobne edukatore i mentore Sveučilištu i tako ostvariti povezivanje nastave s praksom i bivših studenata sa Sveučilištem.

11. Program samozapošljavanja treba u cijelosti postaviti kao samofinancirajući projekt.

Dodatne informacije i obrazac za prijavu možete vidjeti na web stranici unist.hr.

Komentari