Tim Pravnog fakulteta u Zagrebu pobjednik Big Deal natjecanja

Piše
Lorena Sikavica

Dec 20, 2017

Studentski tim Pravnog fakulteta u Zagrebu (Hana Ivana Breitenfeld, Martin Hren, Hana Janiška i Marta Šarić) pobijedio je na regionalnom natjecanju Big Deal!

Big Deal je regionalno studentsko natjecanje iz područja trgovačkog prava i prava društava koje su treću godinu za redom organizirala vodeća odvjetnička društva, članovi udruženja Top-tier Legal Adriatic u suradnji s pravnim fakultetima u regiji. Natjecanje predstavlja simulaciju M&A transakcije te se u potpunosti održava na engleskom jeziku. Tijekom višemjesečnih priprema, natjecatelji su radili na dubinskoj analizi fiktivnog trgovačkog društva (Due diligence) te izradili izvještaj o tome, a potom su radili i na sastavljanju Ugovora o kupoprodaji poslovnih udjela (Share Purchase Agreement).

Natjecanje se ove godine održalo 30. studenog i 1. prosinca u Ljubljani, a sudjelovali su timovi iz Skoplja, Beograda, Kragujevca, Ljubljane i Zagreba. Prema ocjeni odvjetnika članova komisije, tim Pravnog fakulteta u Zagrebu plasirao se u finale, zajedno s kolegama iz Skoplja. U završnici su natjecatelji pregovarali o Ugovoru između imatelja poslovnih udjela (Shareholders’ Agreement). U dinamičnom i napetom finalu, sudačka komisija ocijenila je kako je natjecateljska ekipa iz Zagreba pokazala izvrsno pravno znanje i snalaženje u pregovorima, te je proglasila tim Pravnog fakulteta u Zagrebu pobjednicima Big Deal natjecanja 2017. godine.

Komentari