Tenis samo uz epidemiološke mjere

Piše
Vedran Mikulić

svibnja 02, 2020

Međunarodna teniska federacija (ITF) predstavila je sanitarne upute za teniska natjecanja jednom kada ih nacionalne vlade odobre.

Prema uputama ITF-a organizatori će morati osigurati različite loptice za svakog igrača, rukavice od lateksa i maske za sakupljače i promjenu strana obilaskom mreže u suprotnom smjeru.

“Te upute će omogućiti samo smanjenje rizika zaraze od Covid-19: one ne mogu eliminirati taj rizik”, upozorava ITF, ističući kako će u svakom slučaju nacionalne mjere “prevagnuti”.

Među “minimalnim normama” koje je definirao ITF svakako je i ukidanje “rukovanja kao i ostalih oblika fizičkog kontakta”, a Savez pritom traži i da tenisači “kada mijenjanju stranu idu s druge strane mreže”.

“Svaki će igrač morati koristiti svoju seriju loptica”, navodi ITF, želeći ograničiti rizik prijenosa tako da svaki igrač “identificira i označi lopticu za sebe”.

Također radi izbjegavanja zaraze preko loptica, ITF ističe kako bi “sakupljači trebali nositi rukavice od lateksa i na terenu i maske”.

No osim toga, igranje na otvorenom, “na zraku”, je jedna od “predloženih mjera”  kao i svakodnevni testovi.

Isto tako jednom kada gledateljima bude dopušteno gledanje mečeva s tribina, potrebno je, upozorava ITF, osigurati da razmak među njima bude najmanje dva metra.

Izvor: sportska.revija.hr

Komentari