Ulje argana rješava strije i suhu izboranu kožu

Piše
Lorena Sikavica

Jul 04, 2018

Saznajte kako je lako napraviti preparat koji će vam pomoći u njezi bora, strija i suhe kože. Ulje argana pravi je lijek za vašu ljepotu.

Skupo ulje argana-unosni proizvod

Ova zanimljiva biljka u samom središtu ploda sadržava sjemenke bogate uljem. Njihov broj varira od jedan do tri, ovisno o plodu. Zanimljiva je činjenica koja simbolizira ovu biljku je upravo tradicijski način berbe ovih plodova čiji postupak svrstava argan na sam vrh skupoće.

Afrička tradicija nalaže da plodovi ove biljke trebaju proći kroz probavni trakt koza kako bi dobile na svojoj vrijednosti..

Učinci arganovog ulja na kožu i kosu

Arganovo ulje u Europi se koristi najviše u kozmetičkoj industriji jer je bogato vitaminom E. Znamenito i poznato „Marokansko ulje za kosu“ je upravo arganovo ulje.

Osim što ima djelotvorne učinke na korijen naše kose, ulje argana od velikog je značaja u dermatologiji gdje se pokazalo učinkovitim kod njegovanja i održavanja kožnog epitela.

Značajne karakteristike arganovog ulja

Arganovo ulje djeluje na regeneraciju kože, zaštitu vezivnog tkiva, zaštitu od slobodnih radikala, smanjenje postotka suhoće kože, pomaže kod zacjeljivanja ožiljaka kao i povećana elastičnost kože.

U jednoj rečenici mogli bi reći da su proizvodi argana prepoznati u kozmetičkoj industriji jer pomažu kod sprečavanja nastanka bora.

Arganovo ulje jača imunološki sustav

Mnogim ženama u menopauzi preporučuje se upravo korištenje arganova ulja zbog svojih ljekovitih i zdravstvenih svojstva. Smatra da se imunološku sustav znatno ojačava njegovim redovitim korištenjem.

Izvrstan saveznik protiv strija i psorijaze upravo je arganovo ulje

Mnoge trudnice i buduće majke vode brigu upravo sa strijama. Neugledne strije osim što su estetski neprivlačne ostavljaju veliki psihološki trag za ženu čije su one problem.
Redovitom upotrebom arganovog ulja, broj strija bit će iznimno manji. Također je dokazano da nerafinirano ulje argana može pomoći kod bolesti poput psorijaze.

Gdje nabaviti arganovo ulje

Arganovo ulje postalo je dio kućne ljekarne i dio kozmetičkih preparata kod mnogih žena. Ovo magično marokansko ulje nalazi se u kremama za bore, losionima za tijelo, no može ga se kupiti i kao čisto ulje.

Možete ga pronaći u specijaliziranim trgovinama kao i u bio-bio dućanima. Jedini nedostatak ovoga ulje je upravo njegova cijena koja zna biti pozamašna.

Ulje argana se izrazito cijeni iz razloga jer je endemično, odnosno biljka iz koje se dobiva ovo ulje raste samo na određenom području. Također za sazrijevanje ovih plodova potrebno je više od godine dana, a sam tradicionalni način izrade ovog ulja pridonosi njegovoj cijeni.

Izradite svoj proizvod protiv strija pomoću arganovog ulja

Poprilično je teško pripremiti „čisti“ proizvod argana budući da ova biljka teže dostupna, a njezin endemičan rast ograničava i njezinu širu kućnu upotrebu.

Uvijek ga je potrebno promiješati s ostalim vrstama ulja, pa se i u takvom obliku koristi.

No, za sve buduće majke i sve one koje žele njegovati svoje tijelo s najfinijim prirodnim preparatima, pronašli smo recept protiv strija i ispucale kože u kojem je jedan od glavnih sastojak upravo ulje argana.

Prema navedenoj recepturi mješavina ulja argana koristi se za kritična područja ženskog tijela na kojima su strije karakteristične poput trbuha, bedara i prsa. Sve navedene sastojke možete pronaći u bio shopovima i specijaliziranim trgovinama za eterična ulja.

Sastojci za preparat iz kućne ljekarne:

• 15 ml biljnog ulja argana
• 15ml biljnog ulja jojobe
• 5 kapi eteričnog ulja sjemena mrkve
• 5 kapi eteričnog ulja mandarine

Sve sastojke pomiješajte, pohranite u staklenu bočicu i držite na tamnom i suncu nedostupnom mjestu.

Izvor: wish.hr

Komentari