Prepaid kartice

Piše
Arnela Žepčan Stanišić

svibnja 26, 2015

Sigurno ste bar jednom vidjeli reklamu nekog proizvoda na internetu i poželjeli ga kupiti, ali niste jer nemate kreditnu karticu ili se jednostavno bojite ostavljati podatke na internetu.

Banke su se potrudile olakšati kupovinu iz fotelje nudeći prepaid kartice i bonove koji su dostupni svima bez obzira na kreditnu sposobnost. Prednosti su limitirana potrošnja, kontrola troškova i sigurna online kupovina.

Najjednostavniji način kupovine Visa poklon kartice je na svim kioscima Tiska i Tisak media centrima. Kupovina je potpuno anonimna, ne ostavljate osobne podatke ni podatke s bankovnih kartica. Tisak nudi 3 vrste proizvoda: Ekesh Visa poklon kartica, Ekesh prepaid bon i Paysafecard bon.

Visa poklon kartica je prepaid kartica s unaprijed uplaćenim iznosom koji možete trošiti u svim online i offline trgovinama koje podržavaju Visa kartice. Njome se možete registrirati i na Pay Pal. Namijenjena je svima bez obzira na kreditnu sposobnost i visinu prihoda. Pogodno je sredstvo plaćanja za sve koji se boje zlouporabe kartica, ali i za one koji se boje minusa na računu. Idealna kao poklon. Jednostavno odaberete željenu vrijednost kartice od 250, 500 ili 1000 kuna na koju plaćate aktivacijsku naknadu od 22,90, 24,90 ili 29,90 kuna.
Internet prepaid bon je bon sa 16-oznamenkastim kodom i namijenjen je plaćanju na internetu unutar ograničene mreže prodavatelja. Uglavnom se koristi za plaćanje u igricama.
Vrijednosti bonova se razlikuju za ekesh i paysafecard bonove. Pri kupnji Ekesh bonova možete birati između iznosa od 50, 200 ili 500 kuna, za Paysafecard su ponuđene vrijednosti od 50, 100, 200 i 500 kuna.

Osim na kioscima prepaid poklon kartice možete zatražiti i u bankama. Veliki je raspon mogućnosti koje banke nude vezano za prepaid kartice, bilo kao poklon kartice ili prepaid kartice čiji iznos možete dopunjavati, ali izdvojili smo iz ponude one kartice za koje smatramo da su najpogodnije za studente.

PBZ nudi Maestro poklon karticu u iznosu 100 – 1000 kuna.

HPB u ponudi ima Visa prepaid karticu s nadoplatom koja nije vezana za tekući račun, naknada za izdavanje kartice 50 kuna, maksimalan iznos uplate je 50 000 kuna.

OTP banka nudi paket za studente koji, osim niza proizvoda, uključuje Visa web prepaid karticu, a članarina za cijeli paket iznosi 5 kuna mjesečno.

Hypo Alpe Adria banka nudi Mastercard prepaid refresh karticu, na koju je uplate moguće vršiti višestruko u iznosima do 15 000 kuna. Naknada za izdavanje kartice iznosi 25 kuna.

Zagrebačka banka u ponudi ima Visa Avenue Mall poklon karticu vrijednosti 100-1100 kuna, za koju se plaća jednokratna naknada za izdavanje u iznosu od 8 kuna za kartice od 100 i 200 kuna ili od 10 kuna, za kartice vrijednosti iznad 300 kuna.

Erste&Steiermärkische banka i Sberbank trenutačno u ponudi nemaju prepaid kartice.

Foto: DeclanTM

Komentari