VOLIM TRČANJE svake godine sve više

Piše
Diana Radobuljac

Apr 16, 2016

Društvo sportske rekreacije Aktivan život organizira 9. kros utrku VOLIM TRČANJE koja će se održati 12. lipnja 2016. na savskom nasipu kod Boćarskog doma. Sljećeda godina je već jubilarna, pa smo se požurili upitati glavnog organizatora Nedeljka Vreškića da nam kaže nešto više o utrci, ideji, počecima i tajnom sastojku zbog kojeg se na ovoj utrci traži broj više. 

Čini se kako cijeli Zagreb voli trčanje. Savski nasip, Maksimir i Jarun okupirani su rekreativnim trkačima. Nakratko smo uhvatili glavnog krivca za trkačku groznicu koja već nekoliko godina trese zagrebačko tlo, Nedjeljka Vareškića, da nam kaže kako sve počelo.

volim trčanje

Foto: Dunja Dean

Ideja za pokretanje utrke nastala je 2007. Trčanje u Hrvatskoj tada nije bilo naročito razvijeno. To je bila pozicija s koje smo odlučili osnovati udrugu koja će u Hrvatskoj stvoriti trend bavljenja trčanjem,a kros utrka Volim trčanje prvi je projekt kojim se krenuli u realizaciju tog cilja.

Cilj je ostvaren. Broj sudionika na utrci danas je ograničen na 1000 odraslih i 500 djece, a nerijetko se dogodi da nema mjesta. Zato požurite i prijavite se na PRIJAVNI OBRAZAC.

volim trčanje

Foto: Dunja Dean

Prve godine održavanja kros utrke Volim trčanje skupili smo oko 150 trkača, no već iduće godine taj se broj utrostručio i tada je sudjelovalo 450 trkača. Veliki vjetar u leđa dao nam je tadašnji sponzor Adidas koji je tih godina tek došao u Hrvatsku, a što se pokazao kao ključni trenutak u razvoju rekreativnog trčanja.

Možemo slobodno reći da je ovo presedan u rekreacijskom sportu, ne samo u Zagrebu već i u cijeloj Hrvatskoj. Ni jedan sport nije izazvao ovakvo ludilo među svim uzrastima. Niknule su škole trčanja koje svake godine upisuju sve više polaznika.

volim trčanje

Foto: Ivan Vrbić

2011. godine predložili smo Adidasu novi projekt – Adidas škola trčanja – koji je u pet godina promijenio svijet trčanja u Hrvatskoj. Kroz taj projekt smo ustvari ispunili onaj cilj zbog kojeg smo pokrenuli utrku Volim trčanje.

No, osim kros utrkom Volim trčanje i Adidas školom trčanje udruga Aktivan život provodi još neke utrke za koje ste sigurno već čuli, ali možda niste znali tko stoji iza njih.

Također, još organiziramo utrku Zagrebački noćni cener koja je u samo nekoliko godina postala ˝the˝ događaj u Hrvatskoj. Zadnje dvije godine brojevi se rasprodaju u tjedan dana, a ove godine planiramo malu promjenu staze stoga stay tuned. Tu je i utrka Zagrepčanka 512 koja se održava u poslovnoj zgradi Zagrepčanke, a gdje pred trkačima stoji 490 stepenica čistog izazova.

Biti dio priče koja pomaže mnogima da se bave sportom i promiče zdrav način života jednostavno jevolim trčanje prekrasno. Studoši često zapostavljaju svoje zdravlje kofenikotinskim načinom života. Odlučite se i vi na promjenu, makar mislili da ne možete istrčati ni 50 metara. Utrka je podijeljenja na rekreativnu utrku (2 km), utrku građana (5 km) i kros utrku (11,5 km). Više detalja o o utrci pročitajte na volimtrčanje.hr.

Misija nam je okupiti što veći broj rekreativaca i potaknuti ih na bavljenje trčanjem. No, također na utrku dolaze i poznate face s naše sportske i filmske/glazbene scene. Svi smo tu samo da bi se družili i poticali na aktivniji život. U tom duhu, najvažnija i najveća nagrada je medalja za sudjelovanje koju dobije svaki trkač.

Za ovu utrku vrijedi tko ima u glavi ima i u nogama zato se digni s kauča i dođi na nasip jer… svi su gore!

Pogledajte kako je bilo na utrci prošle godine

2015 / Video

Komentari