6. hrvatski veterinarski kongres u Opatiji

Piše
Dijana Šimunić

Oct 25, 2016

Hrvatski veterinarski kongres održava se s ciljem unapređenja veterinarske struke i veterinarske znanosti u Republici Hrvatskoj.

Znanstveno-stručni skup 6. hrvatski veterinarski kongres održavat će se od 26. do 29. listopada 2016. u Opatiji. Skup organizira Hrvatska veterinarska komora, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski veterinarski institut.

Kongres će predstaviti najveći ovogodišnji skup doktora veterinarske medicine, okupiti stručnjake iz veterinarske velike i male prakse, veterinarskog javnog zdravstva, stručnjake s područja znanosti i biomedicine te sve one koji izravno i neizravno surađuju s veterinarskom strukom. Cilj godišnjega okupljanja je unapređenje veterinarske struke i veterinarske znanosti u Republici Hrvatskoj.

Na deset sekcija i kroz uvodna predavanja raspravljat će se o temama iz područja kontrole zdravlja životinja, veterinarskog javnog zdravstva i hrane za životinje, bolesti farmskih životinja, konja, egzotičnih i divljih životinja, nekomercijalnog i komercijalnoga prometa kućnih ljubimaca, TRACES sustava i certificiranja, dobrobiti životinja, neurologije malih životinja, rendgenske dijagnostike i kardiologije pasa. Također, u okviru poster-sekcije prikazat će se jedanaest znanstveno-stručnih radova. 

Sve detalje možete pronaći i na webu.

Komentari