Namještaj od opušaka cigarete

Piše
Vedran Mikulić

Sep 17, 2017

Recikliranje je izdvajanje materijala iz otpada i njegovo ponovno korištenje. Jeste li ikada čuli za namještaj koji se proizvodi od recikliranih opušaka cigarete?

Recikliranje je jedan od najunosnijih poslova današnjice. Svi smo čuli za recikliranje starog papira i plastičnih boca, ali znate li da se proizvodi namještaj od ostataka-opušaka cigarete?

Jamie Hall i Johann Boedecker iz tvrtke Pentatonic, započeli su proizvodnju namještaja i posuđa od ostataka cigareta i dijelova starih smartphonea, prenosi Mashable.

“Spojili smo našu zajedničku frustraciju s obiljem smeća koje se nalazilo u našem okruženju i manjkom dinamične proizvoda iz reciklaže, čime smo na kraju dobili ove zanimljive proizvode”, kazao je Hall.

Početkom 2018. godine oni će plasirati nove proizvode napravljene od ostataka cigareta, u kojima se nalazi takozvani celulozni acetat, od kojeg je moguće proizvoditi dijelove za stolice. Ovakva stolica, zbog visokih troškova proizvodnje, neće biti nimalo jeftina. Cijena će biti između 229 i 495 eura, ali ne sumnjamo kako će biti zainteresiranih kupaca.

papir

boca

Komentari