Zagreb Calling – John Newman otvorio dušu!

Piše
Vanja Točaković

Jun 24, 2016

Nakon fenomenalnog koncerta Simply Reda, jučer, 23. lipnja, zagrebačku Šalatu zapalio je John Newman i omogućio intimni spektakl na oduševljenje svih prisutnih.

Drugi dan festivala Zagreb Calling ugostio je kralja soula Johna Newmana, mladog britanskog pjevača koji se proslavio hitom Love me again i stekao svjetsku slavu. Iščekivanje početka bilo je na vrhuncu zbog pomicanja koncerta jedan sat kasnije, no onoga trenutka kada je Newman kročio na pozornicu opravdao je strpljenje, ali i neviđeno oduševljenje publike. No, krenimo redom.

zagreb calling

John Newman

Kao i prvoga dana, Zagreb Calling, osim glavne zvijezde večeri, publici je ponudio bogat program od skoro tri sata svirke dvaju predgrupa – Quasarr i Elemental. Quasarr, riječki bend koji Hrvatsku muzičku scenu krasi već šesnaest godina, otvorio je put fenomenalnoj večeri i užario, već suncem ugrijanu, atmosferu.

Iduća na pozornicu kročila je prelijepa Remi sa svojom grupom Elemental i počastila publiku s više od šezdeset minuta kvalitetnog hrvatskog hip hop zvuka. Hitovima, kao što su Iz dana u dan, Male stvari i Goli i bosi, grupa Elemental rasplesala je publiku i još jednom opravdala titulu jedne od najboljih hip hop grupa na ovim prostorima.

zagreb calling

grupa Elemental

Tamo negdje iza pola jedanaest na pozornicu kročio je čovjek čiji je nastup publika čekala skoro četiri sata – John Newman. Na oduševljenje svih, mladi britanac ispričao se zbog pomicanja koncerta i zahvalio na strpljenju što mu je, naravno, odmah bilo oprošteno.

john newman

John Newman

John Newman u Hrvatsku je došao u sklopu turneje Revolve kojom promovira istoimeni album. Kako i sam zna koliko često se pitamo što je to što muzičare inspirira za pisanje pjesama, Newman je odlučio otvoriti dušu otkrivši kako je za album Revolve zaslužna ne baš sretna ljubavna priča. U tom duhu, uslijedila je pjesma I’m not your man kojom je koncert postao, u najmanju ruku, intiman.

zagreb calling

John Newman

Nakon fantastičnih sat i pol svirke John Newman zahvalio je svima koji su ovaj koncert omogućili – počevši od redara, preko svojih članova benda, pa sve do publike, naglašavajući kako bez svih tih ljudi ništa ovo ne bi bilo moguće. Time je, još jednom, pokazao koliko je velik čovjek i zaključio ovu predivnu večer velikim hitom Blame.

Zagreb Calling – Simply Red čestitao vatrenima

Komentari