Zagreb Calling – Simply Red čestitao vatrenima

Piše
Antonia Hrgović

Jun 23, 2016

Jučer, 22. lipnja, na prvom danu ovogodišnjeg izdanja Zagreb Calling na Šalati, koncert je održao britanski Simply Red, koji je osim svojih hitova brojnu publiku počastio i čestitkom na aktulanoj pobjedi Hrvatske nad Španjolskom na Europskom prvenstvu.  

Na spomen Engleske, javljaju se razne asocijacije vezane uz nogomet, uzimajući u obzir poznate engleske klubove, pa i njihove huligane. Ali, postoji li direktna veza između britanskog pop rocka i nogometa, i to još hrvatskog nogometa? Baš i ne. Ali, Simply Red je uspio premostiti taj jaz kad se jučer u čak dva navrata, na početku i na kraju koncerta, osvrnuo na nedavnu pobjedu Hrvatske nad Španjolskom na Euru. No, krenimo redom.

Sparina je bila na vrhuncu, a unatoč strahovima od iznenadnog pljuska, do njega nije došlo, tako da se publika mogla bezbrižno načičkati na tribinama i ispred velike pozornice na Šalati. A načičkavanje je počelo već u 19 sati, s nastupom jedne od mlađih hrvatskih diva koja je na sceni već 12 godina, Natali Dizdar, koja je simpatično prokomentirala prije izvedbe svojeg hita Ne daj: S ovim je sve počelo., misleći na svoju karijeru.

zagreb calling

Natali Dizdar

Na isti način je sljedeća predgrupa na repertoaru, legendarni Jinx na čelu s bezvremenskom Yayom, dala komentar na svoj veliki proslavljeni hit Tamo gdje je sve po mom: Tako je sve počelo. Kao da su se dogovorili.

zagreb calling

Jinx

U 22 sata na pozornicu su izašli oni zbog kojih se publika jučer na prvom mjestu i okupila na popunjenoj i zagrijanoj Šalati: Simply Red. Britanski nesuđeni punkeri s prepoznatljivom riđom grivom njihova frontmena, svoju sretnu zvijezdu pronašli su u nešto pitomijem žanru, pop rocku, a upravo je jedan od njihovih najvećih hitova Stars, prvi jučer podigao svu publiku na noge.

zagreb calling

Simply Red

No, prije Stars, Simply Red je dodatno zapalio publiku upitavši:

Croatia, are you happy? Yes, we know you are, because we watched your game!

Ovo je jedan od koncerata kojim Simply Red obilježava svojih 30 godina, tijekom kojih su stekli vjernu publiku diljem cijelog svijeta i tijekom kojih im nije nedostajalo hitova. Čak i oni, pogotovo mlađi, koji nisu tako dobro ili uopće upoznati sa Simply Redom, jako dobro su upoznati s njihovim hitovima, koji su se prije doba interneta vrtili po radijskim postajama, od kojih su samo neki Sunrise, Something got me started, New flame, Fairground, Holding Back the Years i mnogi drugi.

zagreb calling

Izvedbom svojih najvećih hitova Simply Red je održao svoje obećanje na početku koncerta, kako će svirati stvari koje svi jako dobro znamo i koji će nas rasplesati i razveseliti, i tokom cijelog 90-minutnog koncerta, održavao dobru komunikaciju s publikom i poticao je da pjeva i skače s njima.

zagreb calling

Prije posljednje pjesme, romantične hitčine If you don’t know me by now, Simply Red su zamolili publiku da podigne sve ruke u zrak, kako bi s njom napravili selfie za uspomenu, i za fejs.

zagreb calling

Ruke u zrak za selfie sa Simply Redom

A na njihove oproštajne riječi: Croatia, keep winning!, imamo samo za reći: YES, we will!!

Drugi i posljednji dan Zagreb Callinga, 23. lipnja, ugostit će na istom mjestu kao headlinera Johna Newmana, s predgrupama Elemental i riječkim electro-pop bendom Quasarr!

Zagreb Calling – John Newman otvorio dušu!

Komentari