Bliži se 4. izdanje Istrian Tourism Competition (ITC)

Piše
Lorena Sikavica

svibnja 15, 2017

Start-Up udruga otvorila je prijave za sudjelovanje u 4. izdanju natjecanja Istrian Tourism Competition (ITC) koje će se održat u svibnju i lipnju na Fakultetu ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” u Puli.

ITC predstavlja jedinstveno studentsko natjecanje u rješavanju poslovnih slučajeva iz područja turizma u Jugoistočnoj Europi.

Poduzeća i JLRS (općine i gradovi) prezentiraju poslovne slučajeve iz područja turizma, a iste rješavaju timovi studenata sa svih visokih škola, Veleučilišta i Sveučilišta u Hrvatskoj. Sudionici odabiru poslovni slučaj i rješavaju isti u timovima (2-3 natjecatelja), a na kraju se za svaki poslovni slučaj proglašavaju najbolja tri tima za koje su predviđene novčane i utješne nagrade.

Slika 1

U prijašnjim izdanjima natjecanja poslovne slučajeve predstavila su različita poduzeća i gradovi, pa su tako sudjelovali Adris Grupa, Uniline, Istralandia, Općina Svetvinčenat i dr. Natjecatelji su imali priliku rješavati zanimljive poslovne slučajeve iz područja turizma različite tematike (npr. marketing, financije, društvene mreže, osmišljavanje projekata, prodaja, IT…), od kojih su mnogi dobili priliku za realizaciju vlastitih rješenja, a dio sudionika se na taj način i zaposlio u uspješnim kompanijama.

Stoga je natjecanje odlična prilika za stjecanje praktičnih znanja, mogućnost za realizaciju vlastitih ideja, povezivanje s kolegama iz različitih struka i poslodavcima te sklapanje novih prijateljstava i dobru zabavu.

Slika 3

Ovogodišnje izdanje natjecanja imati će 4 poslovna slučaja, a nagradni fond iznosi 10.000 kuna. U natjecanju mogu sudjelovati studenti svih Sveučilišta u Hrvatskoj ili visokoškolskih ustanova (visoke škole i Veleučilišta) i mlade osobe do 30 godina s VŠS i VSS. Za prijavu dovoljno je poslati životopis na e-mail istriantourismcompetition@gmail.com najkasnije do 23. svibnja.

Prijava sudionika je pojedinačna, dok će po isteku prijava sudionici uz dobivene smjernice samostalno formirati timove (minimalno dva, a maksimalno tri člana) te izabrati partnera čiji će poslovni slučaj rješavati. Na otvorenju natjecanja partneri će prezentirati poslovne slučajeve, a svi natjecatelji koji ne budu mogli prisustvovati moći će njihove video prezentacije pogledati na You Tube kanalu Start-Up udruge.

Više informacija o projektu i načinu prijava možete pronaći na: http://www.startup-udruga.hr/, facebook stranici natjecanja Istrian Tourism Competition ili postaviti upit na službeni mail istriantourismcompetition@gmail.com.

Komentari