Znate li koliko ste zapravo sretni?

Piše
Mateo Galić

Sep 25, 2017

Svaki čovjek teži ka tome da u životu ima sve što ga veseli i čini zadovoljnim, što je potpuno normalno. U tim željama uglavno odlazimo predaleko i nikada nismo zadovoljni s onim što imamo, a nismo niti svjesni da imamo jako puno.

Pohlepa je jedna od najgorih ljudskih osobina. Pohlepnik, ma što bio sadržaj njegove pohlepe, nikada neće imati dovoljno niti će ikada biti zadovoljan.

Svaka je pohlepa mentalna, makar je zadovoljavali tjelesnim putem – nema točke zasićenja, jer unutarnja praznina, dosada, usamljenost i potištenost koje bi trebale prevladati ne mogu biti uklonjene zadovoljavanjem dotične pohlepe.

Ako posjedujemo solidan auto, hoćemo još bolji, ako imamo dobar mobitel, hoćemo najnoviji model…Do kuda to vodi? Vodi to toga da nikada nismo zadovoljni s onim što imamo.

Dali ste ikada razmišljali da imate više nego što ste svjesni, da imate puno više od drugih, da imate više nego što vam zapravo treba? Dali ste ikada razmišljali što i koliko vam treba da bi bili sretni i zadovoljni?  Vjerojatno niste.

Mnogi često gledaju druge ljude i zavide ima na njihovim mogućnostima, a ne shvaćaju kako bi i oni trebali biti sretni s onim što imaju. Neka vam uvijek bude na pameti da ono što imate mnogi ljudi nemaju.

Ako vam još nije jasno što vam želimo poručiti pogledajte ovaj video i sve će vam biti puno jasnije. Ako niti nakon odgledanog videa ne shvatite što smo vam htjeli reći, onda, na žalost, vama nema pomoći.

Nikada nećete biti zadovoljni i sretni ma koliko imali u životu i smatrajte se teško bolesnim pohlepnikom.

Pogledajte…

Komentari