Otvorene prijave za ESI Zagreb – Rijeka 2016.

Piše
Daria Bićanić

Dec 03, 2015

Najveća sportska manifestacija koja sljedeće godine očekuje Hrvatsku jesu Europske sveučilišne igre Zagreb – Rijeka 2016. Tisuće najboljih sportaša među studentima iz cijele Europe upravo će u Lijepoj našoj pokušati ostvariti velike sportske rezultate. Kako bi do rezultata došli, do 15. siječnja 2016. moraju prijaviti svoje sudjelovanje!

Prve prijave za ESI Zagreb – Rijeka 2016. već stižu

Otvorene su prijave za treće Europske sveučilišne igre (ESI)koje će se u srpnju 2016. godine održati u Hrvatskoj, i to u Zagrebu i Rijeci. Prve prijave studenti su mogli odraditi 1. prosinca kada su prijave službeno i otvorene, a do sada se prijavila jedna ekipa iz Španjolske te četiri francuske ekipe.

Ekipe mogu prijaviti predstavnici 45 nacionalnih saveza sveučilišnog sporta, odnosno članica EUSA-e. Rok zaprimanja prijava je 15. siječanj 2016. godine.

Hrvatski akademski sportski savez prijavljuje domaće, hrvatske predstavnike, za nastup na Igrama. Ekipe s pravom nastupa možete pogledati ovdje. Ukoliko na Igrama želi nastupiti zemlja koja nije čanica EUSA-e, mora se obvezno javiti uredu EUSA-e.

Europske sveučilišne igre koje očekuju Hrvatsku iduće godine po broju sportova i organizacijskim dosezima bit će najveće do sada. Zagreb i Rijeka kao gradovi domaćini ugostit će preko 5000 sportaša iz 45 zemalja koji će se nadmetati u 21 sportu, a za osjećaj kao kod kuće i prijateljsku atmosferu pobrinut će se 2000 volontera.

Nadolazeće Igre, osim po tome što će biti najbrojnije, posebne su i po tome što su ovo prve Igre na kojima će se natjecati studenti s invaliditetom.

Službeni raspored održavanja sportova možeš pročitati ovdje. Sad već unaprijed znaš gdje možeš za koje sportaše navijati i biti im podrška.

Igre polako postaju glavna studentska tema, a kako bi se studenti sportaši iz cijele Europe osjećali kao u svojoj zemlji, pobrinite se i vi ostali “smrtnici”. Prijavite se kao volonter i budite i sami dio Igara.

Još samo malo i Igre će početi.

Komentari