UniSport – Poznati sveučilišni prvaci Hrvatske

Piše
Ana Leko

svibnja 23, 2016

Proteklog je vikenda grad Poreč bio domaćin gotovo 1000 studenata sportaša iz svih krajeva Hrvatske koji su se, braneći boje svojih sveučilišta, natjecali za titulu najboljih u ukupno osam sportova. Zagrebački su studenti dominantni u gotovo svim sportovima.

Izrazitu dominaciju u momčadskim sportovima prikazali su sportaši i sportašice Sveučilišta u Zagrebu osvojivši šest zlatnih medalja. Zagrebački predstavnici okitili su se zlatom u muškoj i ženskoj konkurenciji u futsalu i košarci, dok su im prva mjesta izmakla tek u ženskoj odbojci te muškom rukometu. Zlatom su se u ovim sportovima okitili stdenti Sveučilišta u Rijeci i Splitu.Odbojka na pijesku žene

Unisport Finalsi 2016., koji su ove godine bili rekordni po broju natjecatelja, okupili su ekipe sa četrnaest visokoškolskih institucija i to sa svih osam hrvatskih sveučilišta, odnosno Sveučilišta u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Dubrovniku, Puli, Zadru, kao i sportaše sa Sveučilišta Sjever, Veleučilišta VERN, Veleučilišta Baltazar, Tehničkog veleučilišta Zagreb, Veleučilišta u Slavonskom Brodu, Veleučilišta u Vukovaru, te prvi put Veleučilišta u Šibeniku.

Košarka

Među njima ipak su predstavnici zagrebačkog Sveučilišta prikazali najviše proteklih dana u Poreču, pa su tako osvojili zlatne medalje i u odbojci na pijesku, tenisu te stolnom tenisu i to u muškoj i ženskoj konkurenciji. Zlato im je pobjeglo još jedino u muškoj konkurenciji u šahu.

Odbojka na pijesku žene(2)

Prvaci s ovogodišnjeg UniSport Finalsa povećali su i svoju priliku da se plasiraju za put na svjetsku Univerzijadu, koja će se održati 2017. na Tajlandu, a za mnoge od njih ovo je bila posljednja velika proba za nadolazeće Europske sveučilišne igre kojima će domaćini ovog srpnja biti Zagreb i Rijeka. Igre će okupiti preko 5000 sportaša iz čitave Europe, a među njima naći će se i veliki broj domaćih natjecatelja od kojih su neki ovih dana u Poreču pokazali svoje sportsko umijeće.

Odbojka na pijesku

Unisport Finalsi, kao i nadolazeće Europske sveučilišne igre, projekti su kojima Hrvatski akademski sportski savez želi stvoriti snažan sveučilišni sport dostupan svim studentima stvarajući tako dodanu vrijednost studentskom življenju i razvoju.

Komentari