Lakše do budućeg posla uz pomoć CareerCentra

Piše
Sponzorirani članak

Dec 26, 2017

Vizija CareerCentra je omogućiti svim studentima i posloprimcima sadržaj bitan za donošenje odluka pri odabiru obrazovanja, karijere i profesionalnog razvoja.

CareerCentar je profesionalna društvena mreža, mjesto na kojem se korisnici platforme mogu informirati o ključnim područjima izgradnje uspješne karijere. Uz niz vježbi i online članaka, mogu naučiti kako napisati životopis, pripremiti se za razgovor za posao, povezati se s tvrtkama te pronaći svoj prvi posao.

Vladimir Benić, Osnivač CareerCentra

Vladimir Benić, Osnivač CareerCentra

Kako odabrati svoj budući posao?

Odabrati karijeru je najvažniji korak u našim životima, jer odabirom karijere po prvi puta dajemo sami sebi dopuštenje postati ono što želimo. U školi, sportskom timu ili na fakultetu, mi smo u ulozi učenika. Ta uloga je definirana, ima zacrtane ishode i točno znamo svoje zadatke. Odabir karijere je puno fleksibilniji i složeniji. Imamo puno veću slobodu definirati svoj profesionalni život. U čemu smo jako dobri, u kojim aktivnostima ostvarujemo najveće uspjehe ili nas posebno vesele, što je nama bitno u profesionalnom životu i razvoju?

Ako osvijestimo neka od ovih pitanja, na dobrom smo putu ostvariti uspješnu karijeru. Na dobrom smo putu samopouzdano se nositi sa svojim izborom karijere.

Resursi, savjeti, vježbe i lekcije iz područja upravljanja karijerom i pripreme za selekcijski postupak postaju nužno znanje u današnjem dinamičnom profesionalnom razvoju. Velika je vjerojatnost kako ćete nekoliko puta tijekom svog radnog života mijenjati karijeru i kontinuirano koristiti osnovne vještine upravljanja karijerom, pisanja životopisa, pripreme za razgovor za posao.

Kako danas rješavamo te izazove? Najbolje svjetske obrazovne institucije izdvajaju se kvalitetom svojih karijernih centara, upravljanje karijerom je jedan od kolegija ili predmeta u školama, a niz istraživanja pokazuje kako učenici i posloprimci koji usvoje sadržaj upravljanja karijerom imaju značajno veće zadovoljstvo poslom, postižu bolje poslovne rezultate, u prosjeku imaju veću plaću, a manje su pod stresom.

Svi ti elementi doprinose ukupno većim zadovoljstvom i angažmanom na poslu, što je jedan od najvažnijih pokazatelja efikasne radne snage. Međutim, jako je teško biti visoko angažiran, ako ste na poslu koji nije usklađen s vašim interesima, vještinama i vrijednostima. U tom području CareerCentar želi utjecati na uspjeh u karijeri, boljim usmjeravanjem studenata i posloprimaca, ali i osvijestiti važnost obrazovnih i karijernih odabira.

CareerCentar-Studentica

Koje inovacije CareerCentar donosi na tržištu rada?

Kandidatima za posao dostupni su sljedeći inovativni elementi platforme:

  • Online edukacija u području savjetovanja i upravljanja karijerom. Posloprimci sada na jednom mjestu imaju sve resurse zbog kojih će se moći kvalitetno pripremiti za proces zapošljavanja, ali i razumjeti kako prepoznati svoje interese i vrijednosti u kontekstu budućih odabira. Online sadržajem ovog tipa uklonjene su sve barijere zbog kojih danas velik broj posloprimaca nema pristup ovakvom znanju.
  • Mogućnost prijave na posao s doslovno 1 klikom.
  • Mogućnost rješavanja online testova i online radnih zadataka koji će posloprimcima približiti kompleksnost radnih mjesta i pomoći kod budućih odabira.
  • Uređivanje korisničkog profila, pisanje članaka i objava kako bi se posloprimci kvalitetnije predstavili tvrtkama.
  • Spremanje bitnog sadržaja u Dnevnik karijere, gdje će na jednom mjestu biti informacije o tvrtkama, članci za kasnije pregledavanje, komentari posloprimaca vezani za određene natječaje, razgovore za posao ili same tvrtke.
  • Baza znanja i doprinos svih zainteresiranih koji će na CareerCentru pisanjem članaka objašnjavati mladima sve izazove profesionalnog razvoja.
  • Stipendijske programe za mlade.

Projekt CareerCentar sufinanciran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a partneri projekta su Heineken Hrvatska, Styria Grupa i Atlantic Grupa kao prvi korisnici koji su prepoznali vrijednost i svrhu ovakve platforme.

Komentari