Besplatno naučite španjolski i poljski

Piše
Ana Leko

Apr 18, 2016

Znanje stranih jezika u današnje je vrijeme neophodno za poslovnu komunikaciju, ali i za privatne svrhe. Udruga Argonauta organizira besplatno učenje španjolskog i poljskog za sve zainteresirane.

Argonautini EVS volonteri iz Španjolske i Poljske će u Murteru provesti godinu dana i svim zainteresiranima pomoći u učenju njihovog materinjeg jezika besplatno, vrlo popularnom metodom učenja- tzv. language exchange ili jezičnom razmjenom. Radi se o metodi učenja koja podrazumijeva neformalna druženja i komunikaciju govornika različitih govornih područja i međusobnom podučavanju.

Ova metoda vrlo je zanimljiva i korisna iz više razloga. Prije svega, učenje stranog jezika od izvornog govornika izuzetna je prilika jer se na ovaj način može upoznati stvarni jezik komunikacije nekog govornog područja. Također, učenje jezika na neformalni način stvara opušteniju atmosferu, što olakšava usvajanje znanja. Razmjena znanja o jeziku ne uključuje samo usvajanje novih jezičnih sposobnosti, nego i učenje o kulturi naroda čiji jezik učimo kroz druženje i zabavu. Jezična razmjena sigurno je dobitna kombinacija za sve uključene strane – naši volonteri naučit će vas osnove njihovog materinjeg jezika, a istovremeno njima će ova razmjena koristiti u usvajanju osnova hrvatskog jezika.

Razmjena jezika je besplatna, sve dobne skupine su dobrodošle, a najmanje što iz ovog druženja možete dobiti je novo prijateljstvo. Upoznajte nekog novog, naučite nešto, a usput pomozite našim volonterima u upoznavanju našeg otoka i zemlje! Predznanje jezika nije potrebno da biste se pridružili, već samo dobra volja.

Svi zainteresirani mogu se javiti na e-mail adresu sanja.tabori@argonauta.hr ili na broj telefona 022/ 434-827.

Sve detalje možete pronaći na webu Udruge Argonauta.

Komentari