Bliži se humanitarna utrka Terry Fox Run

Piše
Boris Čulić

Sep 11, 2016

MPG Agencija Vas poziva na sudjelovanje u ovogodišnjem izdanju Terry Fox Run-a u cilju borbe protiv raka. U utrci mogu sudjelovati osobe svih dobnih skupina, a na Vama je da odaberete hoćete li trčati, hodati, rolati se ili voziti bicikl.

Terrance Stanley Fox bio je kanadski sportaš, humanitarac i aktivist u borbi protiv raka. Godine 1980., s jednom nogom amputiranom, započeo je cross kroz Kanadu u cilju prikupljanja sredstava u borbi protiv raka, trčeći svakoga dana po 42 kilometra. Prije nego li je bolest uznapredovala i okončala njegov život, Fox je u 143 dana pretrčao 5373 kilometra. Njegov trud prepoznat je diljem svijeta te se jednom godišnje njemu u čast održavaju humanitarne utrke za borbu protiv raka u više od 60 zemalja.

Ovogodišnja utrka, 17. po redu u Hrvatskoj, održati će se 25. rujna na zagrebačkom Jarunu. Program započinje u 14 sati, dok je start utrke zakazan za 16 sati na malom jarunskom jezeru (kod košarkaških terena). Spomenimo da utrka nije natjecateljskog karaktera, bitno je sudjelovati.

Za sudjelovanje u utrci nije potrebna registracija. Trčati će se (ili hodati, voziti bicikl) jedan krug oko jarunskog jezera, a duljina staze iznosi 6.3 kilometara.

Također ste pozvani da donacijom u iznosu po vašoj želji pomognete u borbi protiv ove opake bolesti. Sve prikupljene donacije namijenjene su Institutu Ruđer Bošković u svrhe istraživanja, a donaciju možete ostvariti na tri načina:

  • Uplatom na humanitarni račun

Zajednica pacijenata oboljelih od raka Sv. Juraj

Ilica 197, 10 000 Zagreb

IBAN: HR7523400091510483558

  • Kupnjom majice ili donacijom u gotovini za vrijeme humanitarne prodaje, 17. rujna u centru Zagreba (Bogovićeva ulica) ili na dan utrke

Vidimo se 25. rujna na Jarunu!

Terry Fox – Utrka nade

Komentari