Brojimo sitno do još jednog ZagrebDox festivala!

Piše
Dijana Šimunić

Jan 02, 2017

Ljubitelji dokumentaraca dolaze na svoje! 26. veljače ponovno nam dolazi ZagrebDox, jedan od najvećih festivala dokumentarnog filma u Hrvatskoj.

Uskoro počinje još jedan ZagrebDox, filmski festival koji svake godine privlači sve veći broj domaćih, ali i stranih zaljubljenika u filmove. Ovaj Međunarodni festival dokumentarnog filma trajat će od 26. veljače do 5. ožujka.

Aktualni filmovi iz cijelog svijeta

ZagrebDox svaki put iznova donosi aktualne i bezvremenske teme, neke od najpopularnijih međunarodnih naslova, a također donosi i brojne svjetske premijere hrvatskih dokumentaraca. Prošlogodišnji festival privukao je rekordni broj domaće i strane publike koja je bila oduševljena programom.

U regionalnoj konkurenciji ovogodišnjeg Festivala sudjelovat će filmovi producirani ili koproducirani u Albaniji, Austriji, BIH, Bugarskoj, Crnoj Gori, Italiji, Kosovu, Makedoniji, Mađarskoj, Srbiji, Sloveniji, Rumunjskoj i, naravno, Hrvatskoj. Ovo je ujedno 13. ZagrebDox festival, što dokazuje koliko je publika željna dobrih filmove koje im ovaj filmski festival nudi.

O ZagrebDoxu

ZagrebDox je međunarodni festival dokumentarnog filma koji se održava svake godine krajem veljače u Zagrebu. Osnovan je 2005. godine s ciljem da se gledateljima i filmskim stručnjacima pruži uvid u trenutnu dokumentarističku produkciju, potakne nacionalna dokumentarna proizvodnja i ojača međunarodna suradnja. Program koji uključuje najbolje kreativne dokumentarne filmove čini ovaj Festival jedinstvenim u Europi.

Završene prijave za ZagrebDox Pro

Osim projekcija i predstavljanja najboljih filmova iz Hrvatske i šire regije, ovaj filmski festival nudi i ostale zanimljivosti. Između ostaloga i ZagrebDox Pro. Svi koji su se htjeli uključiti mogli su to učiniti do 7. prosinca, a zbog začuđujuće velikog interesa, organizatori su rok za prijave trebali i produžavati.

ZagrebDox Pro zapravo je šestodnevni program koji objedinjuje četverodnevnu radionicu za 12 dokumentarnih projekata u različitim fazama razvoja i produkcije, pitching forum na kojem se ti projekti predstavljaju javnosti te dan međunarodne suradnje namijenjen susretu pojedinaca iz različitih zemalja koji se profesionalno bave dokumentarnim filmom kroz različite profesije.

Tijekom radionice sudionici će dobiti priliku pojedinačno se sastati s TV urednicima, distributerima, producentima, predstavnicima filmskih fondova i scenarističkim savjetnicima. Mentori radionice i moderatori pitching foruma su Leena Pasanen i Stefano Tealdi.

Detalji o programu bit će uskoro objavljeni na službenim stranicama Festivala.

Komentari