Dan D skrojen po dizajnerskoj mjeri

Piše
Diana Radobuljac

Apr 09, 2016

U organizaciji Hrvatskog dizajnerskog društva Pogon Jedinstvo i Močvaru na Savskom nasipu očekuju Dan(i) D od 10. do 12. lipnja 2016. U sklopu programa prikazat će se Izložba mladih autora i Tematska izložba čiji je rok za zaprimanje prijavnica do 10. svibnja 2016., a rok prijave za teorijske članke na zadanu temu je 1. lipnja 2016. 

Ovogodišnji Dan D bit će u znaku otvorenog dizajna. U svijetu dizajnera, otvoreni dizajn nije nova pojava, ali nov je način na koji se on artikulira. Usko je povezan s filozofijom open sourcea i njezinom primjenom na različita područja dizajnerskog djelovanja.

Drugim riječima, organizatore ove godine zanima dizajn koji ističe inkluzivnost, mjesto ekskluzivnosti i zajednicu umjesto individualnosti. Takav koncept otvorenog dizajna trebao bi obrisati granicu između dizajnera i korisnika i stvoriti novu paradigmu, nov način razmišljanja i doživljavanja prostora.

Tematska izložba, odnosno Izložba mladih autora, koja će prikazati koncept otvorenog dizajna bit će predstavljena na ovogodišnjem Danu D. Pozivaju se svi oni koji se bave dizajnom interakcija, konceptualnim dizajnom, modnim dizajnom i slično, a imaju manje od 35 godina, da svoje radove prijave na izložbu.

Dovršenost radova nije uvjet prijave, odnosno prijaviti se mogu i neizvedeni dizajnerski koncepti u visokom stupnju dorađenosti ideje. Odabrani radovi bit će izloženi od 10. do 12. lipnja 2016. u prostorima Pogona Jedinstvo.

Više informacija potražite na stranici Dan D.

DON’T KEEP CALM x-ica.com B-day Party

Komentari