TransAdriatic quartet: novi projekt Tamare Obrovac

Piše
Dijana Šimunić

Jan 29, 2017

Uz Tamaru i njenog bubnjara Krunoslava Levačića na predstavljanju projekta TransAdriatic quartet nastupit će i dvojica predstavnika talijanske jazz scene – pijanist Stefano Battaglia i violončelist Salvatore Maiore.

Tamara Obrovac uskoro će predstaviti svoj materijal pisan za quartet vrhunskih glazbenika iz Hrvatske i Italije pod nazivom TransAdriatic quartet. Novi glazbeni materijal bit će predstavljen na koncertu koji će ansambl tijekom veljače održati u Sloveniji.

Nakon predstavljanja pred slovenskom publikom, slijedi koncert u Rovinju, 13. veljače te u Istarskom narodnom kazalištu u Puli, 14. veljače. Uz Tamaru i njenog bubnjara Krunoslava Levačića, nastupit će i dvojica predstavnika suvremene talijanske jazz scene – pijanist Stefano Battaglia i violončelist Salvatore Maiore.

O gostima

Stefano Battaglia jedan je od najznačajnijih internacionalno poznatih talijanskih pijanista, snimio je više od 100 nosača zvuka, a svirao je na više od 3000 koncerata diljem svijeta. Od 1998. godine predaje na Jazz Masterclasses u Sieni.

Salvatore Maiore, talijanski kontrabasist i violončelist, direktor je Jazz odjela na konzervatoriju u Vicenzi i jedan je od najpoznatijih talijanskih kontrabasista. Surađivao je s mnogim poznatim svjetskim glazbenicima, uključujući i trio Stefana Battaglie. Snimio je preko 50 nosača zvuka.

Detalje možete pronaći na linku.

Komentari