Diversity Accelerator traži ideje za medijski startup

Piše
Iva Bucić

Aug 17, 2016

Program Diversity Accelerator nastoji medije u Europi potaknuti da budu više uključivi i raznoliki, a prijave mladih novinara zaprimaju se do 26. kolovoza.

Pod vodstvom mreže MEDIANE Vijeća Europe, ovaj pilot mentorski program okupit će grupu mladih novinara koji teže razvijanju vlastitih startup projekata, a program uključuje i školu novinarstva, kao i razne novinarske organizacije i aktivnosti. U šestomjesečnom programu mogu sudjelovati i studenti, a važno je da kandidati imaju novinarskog iskustva.

Program će pomoći mladim novinarkama i novinarima da nauče koristiti nove medijske alate te da razviju vlastite medijske projekte, pri čemu će imati pomoć cijele mreže medijskih stručnjaka koji ih čekaju na dvjema radionicama u Lisabonu i u Perugi. Prva će radionica trajati 10. i 11. studenog, a druga u travnju sljedeće godine. U projektu Div-A sudjelovat će i potencijali sponzori, predstavnici crowdfunding tvrtki, kreatori medijskih alata i mnogi drugi povezani sa svijetom medija, pa će se mladi sudionici moći povezati s potencijalnim poslovnim partnerima.

Sve o programu i prijavama saznajte na webu i Facebooku.

Komentari