Berlitz – garancija vrhunskog znanja

Piše
Ana Leko

Aug 17, 2016

Berlitz – ime koje se prepoznaje svugdje u svijetu, koje se spominje u poznatim filmovima i serijama, mjesto gdje su mnoge poznate osobe i korporacije investirale u svoje znanje. U Berlitzu su učili Antonio Banderas, John Lennon, car Nikola II, François Mitterand, Marlon Brando, Meryl Streep i mnogi drugi.

Ljudi u Berlitzu govore mnogo različitih jezika. I jedan zajednički: jezik uspjeha.

Bez premca – Berlitz i njegove prednosti

137 godina iskustva i više od 550 centara u više od 70 država. Više od 300 000 zadovoljnih klijenata diljem svijeta svake godine. Brojevi govore sami za sebe i čine Berlitz jednim od vodećih pružatelja jezičnih treninga, međukulturalnih treninga i poslovnih seminara u svijetu. Ipak, pojedinca uvijek vidimo kao središnju točku. Napredak pojedinca u jeziku, njegovo novostečeno ili povećano razumijevanje drugih kultura, i naravno zadovoljstvo koje osjeća dok govori strani jezik već od prvog sat, bit su svega.

 • Berlitz metoda
 • Vrhunski instruktori-izvorni govornici- educirani za metodu
 • Inovativni materijali za poduku
 • Profesionalna usluga
 • Izuzetno brzo usvajanje jezika u aktvnom obliku

S Berlitzom, strani jezici prestaju biti nedostižni ili teškom mukom osvojeni ciljevi. Polaznici uživaju učeći strane jezike zbog  Berlitz metode, uz visoku profesionalnost usluga.

 • Primjereni programi za svaku potrebu
 • Visoki stupanj individualizacije za velik broj tečajeva
 • Sve za učenje jezika na jednom mjestu
 • Neme prevođenja, nema učenje napament

Jeste li znali da je James Joyce bio instruktor engelskog jezika u Berlitzu u Hrvatskoj? Gdje ? U Puli!

Berlitz metoda

Već više od jednog stoljeća, garancija uspjeha u učenju jezika je Berlitz metoda. Zbog kontinuiranog usavršavanja, metoda je stalno moderna.

Zapravo, već od prvog sata govorit ćete i misliti isključivo na stranom jeziku. Osmišljenim i zanimljivim razgovorima, modernim i živim jezikom povest ćemo vas i dovesti do opuštenog, a sigurnog izražavanja u svim životnim prilikama na jeziku koji ste odabrali, gramatički tečno i točno. Nema učenja napamet i nema prevođenja. Uspješna komunikacija je osigurana. S Berlitzom, strani jezici prestaju bit nedostižni ili teškom mukom osvojeni ciljevi.

 • Dijalog isključivo na ciljanom jeziku
 • Tempo poduke prilagođen svim vrstama podučavanja
 • Instruktori izvorni govornici
 • Aktivno sudjelovanje polaznika kroz veliku količinu vremena posvećenog govoru
 • Pozitivne tehnike ispravljanja
 • Podučavanje gramatike u njenom kontekstu

Savršena usluga, dokazan uspjeh. Super je imati podršku cijelim putem do cilja.

Ponavljanje – Poduka uživo– Multimedija

Učenje jezika u Berlitzu podrazumijeva kompetentnu brigu i podršku za sve polaznike tečaja. Od prvog kontakta s nekim jezikom sve do savršenog vladanja njime.

Točna i precizna dokumentacija o povratu sredstava uloženih u poduku – to je cilj Berlitzovog sustava procjene poduke. Unutar tog procesa, redovita procjena napretka učenja pruža uvid u napredovanje svakog polaznika i stalnu prilagodbu s ciljem uspješnog usvajanja jezika.

Berlitz jezični centar Zagreb je otvoren tijekom cijele godine.

Tečajevi stranih jezika u svim Berlitz jezičnim centrima održavaju se po istim standardima usluge. Škola stranih jezika tijekom svih ovih godina i stoljeća prerasla je u svjetsku korporaciju širokih razmjera, a prvenstveno je prepoznatljiva po svojoj kvaliteti i uspješnoj metodi učenja.

Učite u Zagrebu ili bilo kojoj Berlitz lokaciji na svijetu.

U Berlitzu danas se mogu učiti svi svjetski jezici (engleski, njemački, francuski, talijanski,  španjolski,  ruski, hrvatski i drugi) kroz raznoliku ponudu jezičnih programa u živo ili online. Također, Berlitz ima i izbor tečajeva za djecu, mlade, studente, odrasle, tvrtke i poslovne ljude.

Popis programa:

Grupna poduka

Berlitzove male grupe su ekonomična opcija i kvalitetan izbor. Grupna poduka može biti i intenzivna. U radu u grupi upoznajete nove ljude, s kojima idete ka istome cilju. Male grupe, zahvaljujući i Berlitz Metodi, omogućavaju intenzivan rad sa svakim članom te brz napredak u učenju jezika. Trajanje i cijena ovisi o intenzitetu i veličini grupe.

Grupe mogu biti:

 • 4-6 polaznika
 • 5-6 polaznika
 • 7-9 polaznika
 • 10-12 polaznika

Sa svakim zainteresiranim kandidatom zakazuje se osobni savjetodavni sastanak kako bi se utvrdile potrebe polaznika, željeni termini, intezitet, financijske opcije te početna razina jezičnog znanja i, nakon informacija o načinu poduke u Berlitzu, ponudila najoptimalnija opcija.

Grupe se pokreću tijekom cijele godine kad se na istom stupnju i istom željenom terminu prijavi dovoljan broj polaznika.

Intenzivni tečajevi stranih jezika traju od dva tjedna do mjesec dana.

Standardni raspored učenja stranih jezika je 4 nastavne jedinice tjedno i stupanj može trajati od 2,5 do 4 mjeseca.

Berlitz Study Abroad

Boravak u stranoj zemlji je nesumnjivo najljepši i najuspješniji način upoznavanja njene kulture i učenja jezika. Berlitz Study Abroad® program nudi se na 29 privlačnih odredišta širom svijeta. Raznolik program poduke kombinira poduku uz pomoć vrhunskih nastavnika prema čuvenoj Berlitz metodi sa suvremenim knjigama i učilima. Možete odabrati željeni oblik nastave: malu grupu, individualnu poduku ili program Total Immersion®.

Ovim programom vrijeme provodite u poduci i edukativnim izletima.

Velika prednost programa Berlitz Study Abroad leži u njegovom individualnom osmišljavanju. Možete odabrati želite li pohađati cjelodnevnu ili poludnevnu nastavu, te želite li boraviti u obitelji, opremljenom apartmanu ili hotelu.

e-Berlitz (online učenje jezika)

Trebate li koncept učenja stranog jezika u potpunosti prilagođen vašim potrebama – e-Berlitz vam to omogućuje, bilo u udobnosti vašeg doma, u uredu, u hotelu ili gdje god imate pristup internetu.

Online možete učiti engleski, španjolski, francuski, njemački i talijanski jezik.

Četiri inovativna programa:

 • Berlitz Virtual Classroom – interaktivna i fleksibilna živa poduka s izvornim govornikom putem interneta, u grupi ili individualno
 • Blended Learning – učenje stranog jezika uživo preko telefona ili Skypea, u kombinaciji s interaktivnim učenjem putem interneta što nudi više mogućnosti i brže rezultate
 • CyberTeachers Coach – naučite strani jezik potpuno samostalno, putem nagrađivanog programa za učenje na internetu – bilo gdje, bilo kada, 7 dana tjedno, 24 sata dnevno
 • CyberTeachers Live –  to je verzija našeg nagrađivanog online programa s dodatnom potporom stvarnog instruktora. S ovom opcijom, imat ćete mogućnost kontaktirati vašeg osobnog instruktora uživo i pohađati konverzacijske lekcije u našim Virtualnim učionicama. Isto tako sa CyberTeachers Live, imat ćete pristup vašem osobnom instruktoru uživo 5 dana tjedno, 24 sata dnevno.

Individualna poduka stranih jezika

Individualna vam poduka nudi prilagodbu i poželjan intenzitet. Raspored i jezični zadaci su osmišljeni tako da u potpunosti zadovolje vaše potrebe.

Prednosti

 • 100%-tna pozornost vašeg nastavnika
 • sami određujete tempo učenja
 • od početka razmišljate i govorite na jeziku koji učite i to bez prevođenja na materinji jezik (ili bilo koji drugi jezik)

Individualna poduka može biti i izuzeto intenzivna Total Immersion poduka kojom možete postići znanje i do dva stupnja u tjedan dana.

Poluindividualna poduka

Poluindividualna poduka je kombinacija individualne i grupne poduke uz bitne prednosti jedne i druge. Učeći zajedno, 2 – 3 polaznika motiviraju jedni druge te ujedno, investirajući u sebe, štede.

Programi za djecu i mlade

Što djeca ranije započnu učiti i aktivno primjenjivati strani jezik, čak i izvan škole, to će lakše postići željeni cilj. 

Učenje stranih jezika osim toga potiče i cjelokupni duševni razvoj. Nesumnjivo je da rano naučen strani jezik značajno poboljšava poslovne mogućnosti u budućnosti.

Kako svoje dijete istodobno učiniti sretnim i obrazovanim? 

Berlitz Kids® izvanškolski program savršena je aktivnost za svako radoznalo dijete. Učenjem jezika zabavljat će se s vršnjacima, a posebice lako jezike će učiti uz efikasnu Berlitz metodu.

Ovladavanjem stranog jezika steći će daleko veću prednost u odnosu na vršnjake koji jezike neće govoriti! Uz zabavnu edukaciju, steći će nove prijatelje, možda i za cijeli život.

Berlitz izvrsni programi krojeni su za sve dobne skupine od 4 do18 godina: predškolce, školarce i tinejdžere.

Djeca osim engleskog mogu učiti i brojne druge strane jezike.

Kratki opis Berlitz stupnjeva

Common European Framework of Reference for Language Learning, Teaching and Assessment (CEF) dijeli sve jezike u šest stupnjeva jezičnog znanja kako bi jezična poduka i testiranje bili transparentniji i usporedivi. Berlitz će prije svakog tečaja besplatno testirati Vaš stupanj znanja. Berlitzovih deset stupnjeva mogu se jednostavno poredati s CEF stupnjevima i online ocjenom (za E-Learning).

FUNKCIONALNI; SREDNJI

 • Možete razumjeti i koristiti poznate, svakodnevne izraze i jednostavne rečenice. Možete se predstaviti i postaviti jednostavna pitanja drugima o njima.
 • Možete razumjeti i komunicirati s općim, jednostavnim porukama. Možete se koristiti informacijama koje su jasno izražene i voditi jednostavne razgovore.
 • Možete razumjeti opći kontekst razgovora o poznatim temama u društvenim i poslovnim situacijama. Možete započeti, održati i završiti razgovor.
 • Možete razumjeti podatke o poznatim temama u relevantnom kontekstu i održati razgovor o općim temama. Možete uspostaviti profesionalne kontakte, dati savjete i preporuke.
 • Možete voditi razgovore o raznim situacijama i temama. Možete objasniti ili opisati stvari u kontekstu. Možete postavljati i odgovarati na pitanja na poslu. Jednostavno Vam je dati općenite upute za poslovne procese.

VISOKO SREDNJI; NAPREDNI; PROFESIONALNI

 • Možete kompetentno i bez truda komunicirati u mnogim profesionalnim i osobnim situacijama i možete na različite načine prenijeti istu poruku. Možete razgovarati o raznim temama na primjeren način. Možete s lakoćom sudjelovati u razgovorima s nekoliko izvornih govornika.
 • Možete izraziti različita mišljenja i obraniti svoje ideje u diskusiji. Možete razumjeti poslovice izvornih govornika. Možete svladati izazovne situacije ili, na primjer, pomiriti bilo kakve razlike u mišljenju.
 • Možete uspješno i točno komunicirati u zahtjevnim aktivnostima i situacijama. Možete bez problema sudjelovati u svim razgovorima u društvenom i profesionalnom okruženju. Možete, na primjer, održati profesionalnu prezentaciju na sastanku ili prodajnu prezentaciju.
 • Možete učinkovito komunicirati s raznim grupama o velikom spektru poznatih i novih tema i ispuniti sve jezične zahtjeve dok to činite.
 • Vaše jezične vještine su na razini obrazovanog izvornog govornika.

Berlitz web stranica

Komentari