Stigli rezultati za zagrebačke studentske domove

Piše
Iva Bucić

Aug 17, 2016

Objavljeni su rezultati natječaja za smještaj u zagrebačke studentske domove, a ove godine bodovna granica i za brucoše i za starije studente iznosi 1395.

Rang listu za studente prvih godina pogledajte ovdje, a za studente starijih godina na ovoj adresi. Kao i prijašnjih godina, sobu možete rezervirati online, i to prema sljedećem rasporedu:

  • rezervacije stare sobe (u kojoj ste živjeli i prošle godine) –  16. i 17. kolovoza (do 15 sati)
  • rezervacija soba na Savi – 18. i 19. kolovoza (do 23:59)
  • rezervacija soba na Cvjetnom, Šari i Lašćini – od ponoći 20. do 23:59 sati 21. kolovoza

Studenti koji su ostvarili pravo na smještaj u studentskom domu, obavezno prije useljenja trebaju obaviti pregled kod svog fakultetskog, odnosno školskog liječnika ako su brucoši u pitanju. Pregled se iznimno može obaviti kod liječnika opće prakse, ali ćete naknadno svejedno morati posjetiti svog propisanog liječnika.

Obavezan pregled prije useljenja u dom

Što se prosjeka ocjena među kandidatima tiče, studenti preddiplomskog na Akademiji likovnih umjetnosti prednjače sa 4,6, a najgore stoji Veleučilište u Karlovcu s prosjekom od 2,8. Što se diplomskih studija tiče, najbolje ocjene imaju kandidati s Libertasa – prosjek im je 5.0, a na začelju se nalaze studenti s Veleučilišta Velika Gorica, kojima je na diplomskom prosječna ocjena 2,8. Prosjek brucoša ove godine iznosi 4,3. Prosjeke ocjena pojedinih fakulteta možete vidjeti ovdje.

Ako se želite žaliti na rezultate, prigovor trebate poslati najkasnije do 24. kolovoza, i to isključivo poštom, preporučeno na adresu: Studentski centar u Zagrebu, Povjerenstvo za prigovor, Savska cesta 25, 10 000 Zagreb. Što se tiče prebacivanja iz jednog u drugi dom, zahtjev možete donijeti osobno ili poslati poštom ili e-mailom na poslovnica@sczg.hr. Za premještaj trebate imati opravdani razlog, a vremenski rok za predaju zahtjeva nije definiran.

Obrazac za premještaj kao i sve dodatne informacije potražite na webu SC-a.

Komentari