Dubrovnik konačno dobiva studentski dom

Piše
Iva Bucić

Jun 24, 2016

Unatoč činjenici da u njemu postoji čak 15 preddiplomskih i 12 diplomskih studija, Dubrovnik nema ni jedan studentski dom.

Međutim, to će se uskoro promijeniti, jer je Europska unija s gotovo 160 milijuna kuna odlučila financirati gradnju prvog studentskog doma Sveučilišta u Dubrovniku, a projekt sufinanciraju i Grad i Županija. Sveučilište i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije uskoro bi trebali potpisati Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava.

Ovom Odlukom izgradnja studentskog doma više nije upitna, osigurali su se izvori financiranja, a Dubrovnik postaje sveučilišni grad u pravom smislu riječi. Zadovoljstvo mi je da smo ovaj projekt uspjeli dovesti do realizacije u mom mandatu, rekla je rektorica dubrovačkog Sveučilišta, Vesna Vrtiprah.

Nakon 13 godina postojanja, Sveučilište u Dubrovniku dobit će studentski dom s 500 mjesta. U ljetnim bi mjesecima dom poslužio za smještaj učenika, sportskih kolektiva, kulturnih djelatnika i drugih koji u Dubrovniku obavljaju javne poslove.

Komentari