Ezoterijska znanja – pogled unutra

Piše
Branka Kovač

Aug 18, 2016

Naše duše su na spiritualnom putovanju u materijalnoj stvarnosti i ezoterijska mudrost je ovdje da nam pomogne preokrenuti pažnju unutra. U Ezoteričnom kutku predstavljamo znanja i tehnike koje nam pomažu pogledati u sebe.

Mi doživljavamo vanjski svijet i ti doživljaji vanjskog svijeta nam daju informacije o tome što leži unutar nas. Ezoterijska znanja i tehnike kojima se služe, poput astroloških čitanja i tarot otvaranja, su stvorena da prikupimo znanje o svijetu oko nas i načinu na koji funkcionira. Kroz proučavanje i korištenje ezoterijskih alata mi širimo našu svjesnost i dobivamo sve više informacija o zakonitostima našeg univerzuma. U isto vrijeme, kako rastemo u svjesnosti, dobivamo sve veće spoznaje o tome tko mi jesmo.

Ritam putovanja duše je stalna izmjena perioda kontrakcije i ekspanzije, introspekcije i kreacije. U periodima kontrakcije, vraćanja k sebi, mi gledamo unutra tražeći istinu. U periodu ekspanzije, na temelju prikupljenih znanja kreiramo nova iskustva.ezoterijska znanja

Kad u periodu introspekcije posežemo za ezoterijskim alatima opet se odigrava ples unutarnjeg i vanjskog. Izvan nas stoji astrološka karta ili tarot otvaranje, ali mi po odgovor uvijek ulazimo unutra. Odgovor nije zapisan u simbolima koje gledamo, odgovor je zapisan u našem srcu, a simboli služe samo kao aktivatori unutarnje mudrosti.

Koristeći ezoterijske alate za svoj osobni razvoj, da bismo dobili uvid u vlastitu psihologiju i životni put, u isto vrijeme mi budimo drevnu mudrost. Istražujući naš unutarnji svijet, naš privatni život, istražujemo i cijelu kreaciju.

Vrijedi i obratno, ako krenemo u istraživanje univerzalnih zakonitosti kroz ezoterijsku mudrost i težimo razumijevanju svega što postoji oko nas, počet ćemo shvaćati i sebe, naše osobnosti i sve daće i nedaće svakodnevnog života. U plesu unutarnjeg i vanjskog, budi se mudrost, svjesnost i znanje i okreće se kotač ljudske evolucije.

Ezoterijsko znanje nemojte gledati kao konačno, gledajte ga kao škrinju s blagom koju ćete vi otključati, iz koje ćete iznijeti blago i ponuditi ga svijetu. I to samim time što ćete nastojati pomoći sebi da imate ugodnije putovanje na Planeti Zemlji.

Komentari