#BeActive uz Europski tjedan sporta

Piše
Ana Leko

Aug 18, 2016

Europski tjedan sporta je inicijativa Europske komisije koja je pokrenuta 2015. za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe.

Europski tjedan sporta održat će se od 10. do 17. rujna u Zagrebu. Tjedan je usmjeren je na poticanje sudjelovanja u sportu i bavljenje svakodnevnim tjelesnim aktivnostima te podizanje svijesti o brojnim dobrobitima. Tjedan sporta namijenjen je svima bez obzira na dob, podrijetlo ili tjelesnu pripremljenost. Namjera kampanje je inspiracija Europljanima u naporima da budu aktivni ne samo tijekom Tjedna sporta već i tijekom cijele godine.

Namjeravate li konačno otići na onaj jedan obećani izlet u ‪planine tijekom ljetnog odmora, ne odgađajte za sljedeću godinu. Odmorite se od gledanja TV-a, čitanja vijesti i članaka na računalu ili igranja igrica. Ustanite, pokrenite se, istegnite se, prošetajte i smanjite vrijeme provedeno ispred ekrana bilo koje vrste.

Predstavništvo Europske komisije će u Zagrebu otvoriti 2. Europski tjedan sporta utrkom građana – 10,9 – 10. rujna 2016.

Utrka će i ove godine otići korak dalje i ponuditi vrhunski užitak svim trkačima. Bit će to spoj zabave i aktivnosti, urbanog trčanja i sve popularnijeg traila, a kroz uži centar Grada Zagreba – sa startom na Europskom trgu i ciljem u Parku dr. Franje Tuđmana. S obzirom da se održava na datum 10. rujna 2016. i sama dužina staze iznosit će upravo 10,9 km.

Nagrade:

Osigurane su nagrade za prva tri mjesta, u muškoj i ženskoj kategoriji:

1. mjesto – Garmin Forerunner 235
2. mjesto – Hoptown 300 folding bike
3. mjesto – Polleo poklon bon u iznosu 500 kn

Prijave su otvorene do 8. rujna u 23:59 sati, a primaju se isključivo putem interneta.

Sve dodatne informacije možete pronaći na webu i Facebooku.

Komentari