Hrvatski studentski zbor ima novog predsjednika

Piše
Mateo Galić

Nov 21, 2019

Mateo Marušić, splitski student koji odnedavno obnaša funkciju predsjednika Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu izabran je za novog predsjednika HSZ.

Na Konstituirajućoj sjednici Hrvatskog studentskog zbora, održanoj 16. studenoga 2019, izabran je novi predsjednik, student iz Splita, Mateo Marušić,  koji odnedavno obnaša funkciju predsjednika Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu.

1

Foto: HSZ

Planovi Matea Marušića za mandat predsjednika HSZ-a vrlo su ambiciozni. To je vidljivo i na temelju njegove kandidature za ovu funkciju.U svojem je planu i programu istaknuo pet glavnih točaka koje će dovesti do osjetnih pozitivnih promjena za studente.

  • pokretanje procesa novog pravilnika za studentsku prehranu s ciljem uvođenja zdravijih obroka.
  • donošenje novog Zakona o studentskom zboru prilagođenog Bolonjskom procesu.
  • modernizacija studentske iskaznice, iksice, na način da bi ona bila jedinstvena studentska kartica povezana na sve servise koje koriste studenti
  • vraćanje 12% prihoda od studentskog servisa. Iako je ovo propisano Zakonom o obavljanju studentskih poslova to ne u praksi ne ostvaruje
  • međusveučilišna suradnja – organizacija međusveučilišnih natjecanja i zajedničkih aktivnosti.

Vrlo ambiciozno, nema što, ostaje za vidjeti koliko će se i realizirati. U svakom slučaju sve pohvale i puno sreće i uspjeha na ovoj funkciji.

Kompletnu kandidaturu možete vidjeti ovdje.

Komentari