INmusic prepoznat kao kulturni događaj u Europi

Piše
Kristina Jelić

Jun 06, 2016

INmusic festival jedan je od sedam partnera cijenjenog Europavox projekta. U sklopu projekta na INmusicu će nastupiti Barns Courtney, Monoswezi, Liamere te novo ime u lineupu, JoyCut.

INmusic festival još jednom je prepoznat kao važan kulturni događaj u Europi – od strane Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu pri Europskoj komisiji odabran je kao hrvatski, i jedini partner iz istočne Europe, za sudjelovanje u čeverogodišnjem međunarodnom projektu Europavox.

Europavox je projekt koji je u potpunosti posvećen promociji europske glazbene raznolikosti i koji okuplja sedam europskih partnera: Francusku, Italiju, Njemačku, Belgiju, Austriju, Grčku, Litvu i Hrvatsku.

Sedam festivala, uključujući INmusic, u periodu od četiri godine, na svojim pozornicama ugostit će preko 400 europskih bendova i omogućiti im neprocjenjivo glazbeno iskustvo te internacionalno povezati mlade iz raznih dijelova Europe.

U sklopu Europavox projekta na INmusic festival iz Italije ove godine stižu JoyCut te na Jarun donose elektro, post-rock i pomalo mračne valove. Za vrijeme nastupa zvuče i izgledaju jednako impresivno – dva bubnjara okrenuta su jedan prema drugome dok se u sredini, kao autor i poveznica između njih dvojice, nalazi treći član koji upravlja mašinom. Ime je nastalo kao spoj pjesme Nicka Drakea Joey i Pink Floydovog albuma The Final Cut.

Uz JoyCut, u sklopu Europavoxa INmusic predstavlja nekoliko, već najavljenih, odličnih izvođača iz raznih dijelova Europe: Barns Courtney (Velika Britanija), Monoswezi (Norveška, Švedska, Mozambik, Zimbabve) te, zahvaljujući i suradnji sa slovenskim MENTom – Liamere.

INmusic festival #11 održat će se od 20. do 22. lipnja na Jarunu u Zagrebu.

Ulaznice su dostupne putem službenog festivalskog web shopa, mogu se uplatiti u više od 100 poslovnica OTP banke Hrvatska te se mogu kupiti u Dirty Old Shopu u Zagrebu. Cijena trodnevne ulaznice iznosi 349 kuna (+ transakcijski troškovi), cijena dnevne ulaznice iznosi 300 kuna (+ transakcijski troškovi) dok je cijena za sedmodnevni festivalski kamp 250 kuna (+ transakcijski troškovi). Kamperske ulaznice, kao i jednodnevne ulaznice za festival, dostupne su isključivo putem službenog INmusic web shopa.

Komentari