Izgubili ste signal na mobitelu – ovo radite bez potrebe

Piše
Vedran Mikulić

svibnja 10, 2020

Sigurno vam se desilo da ste u nekom trenutku izgubili signal na vašem mobitelu. I što tada radite automatski? Podižete mobitel u zrak i tražite signal. Ima li to uopće smisla?

Često puta smo se našli u situaciji da na našem mobitelu nemamo signala. Naravno, uvijek se to desi kad nam je mobitel najpotrebniji. I što prvo uradimo? Podižemo visoko mobitel iznad glave kako bi uhvatili željeni signal.

Ali, ima li to uopće smisla i možemo li na taj način doći do signala?

Lin Zhong, profesor elektrotehnike na Univerzitetu u Texasu, kaže da podizanje mobilnog telefona prema nebu, u nadi da ćete doći do boljeg signala, nema ama baš nikakvog smisla.

Prijam signala kod mobilnih telefona uglavnom je ravnomjerno raspoređen svuda po našoj sredini. Zato, ako je na nekoj lokaciji signal loš ili nikakav, nastavit će to biti i nakon što podignete telefon iznad glave.

Profesor Zhong tvrdi da je korisnije prošetati se nekoliko metara dalje, ako možete, naročito ukoliko se nalazite u gradu ili nekom drugom manje naseljenom mjestu.  Na taj način postoji mogućnost da će te ubrzo zaobići prepreku koja ometa signal i ostvariti bolji prijam.

Komentari