Englezi nastavljaju nogometnu sezonu za 30 dana

Piše
Vedran Mikulić

svibnja 08, 2020

Za mjesec dana trebao bi se nastaviti engleski Premiership nakon što se u ponedjeljak održi glasanje klubova o projektu ‘Restart’. Očekuje se da će klubovi na tom sastanku pristati završiti sezonu i odigrati preostale 92 utakmice bez gledatelja.

Utakmice će se igrati s nekoliko novih zabrana pa tako igračima neće biti dozvoljeno grljenje nakon golova, neće smjeti razmjenjivati dresove poslije utakmica, svaki nogometaš će morati piti vodu iz svoje boce i zabranjeno je pljuvanje po terenu. Slična pravila vrijedit će i na treninzima nakon što se klubovi vrate treniranju. Na treninzima će smjeti biti po petorica nogometaša.

“Tko to ne bude poštovao, vjerojatno će dobivati žute kartone”, rekao je Michel D’Hooghe, šef Fifine liječničke službe.

Utakmice će se vjerojatno igrati na neutralnim terenima te će razmak između susreta biti kraći kako bi se sve stiglo odigrati do kraja kolovoza. Planira se i uvođenje pete izmjene kako bi se što više pomoglo igrači u takvim uvjetima, prenosi sportska.revija.hr.

U trenutku prekida prvenstva Liverpool je bio na vrhu ljestvice s 25 bodova više od drugoplasiranog Manchester Cityja i potrebnu su mu još dvije pobjede da osvoji prvi naslov prvaka nakon 30 godina.

abc

Foto: pixabay

Komentari