Izvedba glumačkog ispita Akademije dramske umjetnosti

Piše
Lorena Sikavica

Jan 30, 2018

6. i 7. veljače se u Teatru &TD održava izvedba glumačkog ispita Akademije dramske umjetnosti u suradnji s Teatrom &TD i Kulturom promjene Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu.

U polukružnoj dvorani Teatra&TD 6. i 7. veljače bit će izvedena „Nora” glumačke klase Bobe Jelčića i Marka Makovičić. „Nora” je nastala kao glumački ispit u produkciji Akademije dramske umjetnosti, dok su reprizne izvedbe dogovorene u suradnji s Teatrom &TD i Kulturom promjene Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu.

Upravo se traženjem onog što je svakom od likova u ovoj kanonskoj Ibsenovoj drami presudno, što ga tišti i što želi razriješiti, dolazi do razumljive, jake i bliske glumačke motivacije za govorenje i bivanje na sceni. Rad na kreiranju likova temelji se na pronalasku jasnog cilja svakog lika u svakom trenutku, izvedbene analize njihovih duševnih stanja i međusobnih sukoba u dramskim situacijama te iznalaženju odgovarajućeg govora i kretnji koji će ih iznijeti na površinu. Ibsenova „Nora” u ovoj izvedbi postaje intimna drama u kojoj se rečenice i stanja iznose prigušeno ma koliko zapravo bili intenzivni, dok ono najvažnije ostaje neizgovoreno.

„Nora” je ispit iz glume studenata 1. i 2. godine diplomskog studija glume: Petre SvrtanKarla MlinaraKim KončarJosipa Brakusa i Roka Sikavice, a produkciju potpisuje Kim Kukuruzović. Predstavu možete pogledati u utorak, 6. veljače, u 20 sati, te u srijedu, 7. veljače, u 18 sati.

Komentari