Jacques Houdek poklonio pjesmu Mariah Carey

Piše
Jelena Prpoš

Apr 26, 2016

Jacques Houdek uoči svojeg koncerta Dva glasa, dva instrumenta doživio je ostvarenje dječačkog sna. Upoznao je svojeg idola – Mariah Carey. Poželjela mu je sreću na nastupu, a on je njoj poklonio pjesmu.

Pripreme za koncert i show The Voice u posljednje vrijeme potpuno su zaokupili Jacquesa Houdeka. Stoga se ovaj pjevač zahvaljuje svojoj obitelji na razumijevanju. No, ovaj bi se trud trebao isplatiti. Program koncerta koji se održava 27. travnja u zagrebačkom Lisinskom trebao bi biti nešto posebno. Kako Jacques opisuje, prava glazbena bajka koju priželjkuje još od prošlogodišnje sezone showa i pobjede Nine Kraljić. Naime, upravo će ona zapjevati uz bok s Jacquesom.

koncert jacques

Biti će ovo posebno druženje s našom publikom, jedna intimnija atmosfera. Nesvakidašnji koncept, naši glasovi kao naši instrumenti. Pravo glazbeno druženje za dušu, nema specijalnih scenskih efekata, nema dima i vatre, ali zato će gorjeti iz naših srca.

Ovaj koncert trebao bi poslužiti, kaže Jacques, i kao svojevrsna oproštajna zabava povodom Ninina odlaska na Eurosong.

Ninu obožavam i neopisivo sam ponosan na nju, drago mi je da je ostala svoja, da dostojno slijedi svoj put, svoj san. Nina je sasvim obična djevojka, no kada stane na scenu ona se pretvara u divu, umjetnicu svjetske kvalitete.

A kad smo kod svjetske kvalitete nemoguće je ne spomenuti kako se Jacquesu ostvario dječački san te je nedavno upoznao Mariah Carey nakon njezina koncerta u Beču.

Bio mi je to pravi rođendanski poklon kojeg ću zauvijek pamtiti. Prilikom susreta, Mariah je bila iznimno topla i srdačna, iznenadio sam je poklonom – pjesmom Nostalgia koju sam napisao samo za nju, a sasvim slučajno čula me je i kako pjevam s njezinim back vokalom pa ju je zanimalo čime se bavim. Tada mi je poželjela sreću na koncertu, a ja sam je pozvao u svoju Hrvatsku. Na kraju susreta me zagrlila što me je zaista oduševilo!

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Mariah je jedna od glazbenica koja je utjecala na Jacquesov glazbeni put.

Nekoliko sam puta zaplakao tijekom koncerta, emocije su učinile svoje, a posebno su me dirnule izvedbe Hero i My all.

Kada su pjesme u pitanju, ovaj se pjevač oduvijek zalagao za kvalitetu trajne vrijednosti. A takva kvaliteta itekako može biti i komercijalna. Komercijalno nije nužno i loše, priča Jacques.

Ako slijediš svoje srce, ako istinski stvaraš glazbu i ono što voliš, publika će to osjetiti, tržište prihvatiti.  Ja nikada nisam ni neću podilaziti ukusu takozvane masovne publike.

Jacques

Najveći kompliment koji je dobio u svojoj karijeri , kaže, mu je uputio Zdravko Šljivac.

Nakon prvog nastupa na Dori, rekao  je da sam pjevač koji se rađa jednom u tristo godina. Kao mladom čovjeku, na početku karijere, jako mi se urezala ta rečenica u pamćenje.

Danas takve i slične komplimente Jacques dijeli brojnim mladim talentiranim ljudima. Sudionicima showa The Voice.

Ti ljudi dokazuju da ima nade za našu glazbu. Iznimno sam ponosan na svoj tim. Do kraja je došao Alen Đuras, dečko pred kojim je, siguran sam, velika karijera. Osim sjajnim glasom, osvojio me i svojom pristojnošću, skromnošću i velikom ljubavi prema glazbi. Na kraju smo brončani, no to je bronca zlatnog sjaja.

alen đuras

Foto: Facebook

U ovom poslu nema mjesta žaljenju. Treba gledati u budućnost. Tako ni njemu nije krivo što je odustao od opernih voda.

Trenutno planiram izlazak novog singla Pričaj koji će izaći sa spotom za nekoliko dana. Spot smo snimali u Londonu. A što se tiče albuma, moje sljedeće izdanje bit će zaista posebno, album najljepših starogradskih pjesama u tamburaškim obradama.

jacques

A kada ne radi, Jacques najradije vrijeme provodi sa svojom obitelji i uživa u odrastanju kćeri i sina. Voli čuti i šalu na vlastiti račun. I sam ih priča. Ne zna koja mu je najdraža, ali kaže:

Nemam uopće problema s time, a na koncertima često ispričam i neki vic o Jacquesu, haha. Izaberite vi neki, samo da je pristojan 🙂

Komentari