Marulićevi dani organiziraju radionice dramskog pisanja

Piše
Dijana Šimunić

Apr 02, 2017

Radionice dramskog pisanja namijene su svim ljubiteljima dramaturgije i pisanja, ali i onima koji će to tek postati. Prijave traju do 10. travnja.

U sklopu 27. Marulićevih dana koji traju od 21. do 28. travnja u Hrvatskom narodnom kazalištu Split održat će se radionice dramskog pisanja pod vodstvom Tomislava Zajeca.

Uvjeti prijave

U radionici može sudjelovati do osam polaznika, bez obzira na godine ili spol, a sudjelovanje u radionici u potpunosti je besplatno. Što se tiče termina, dramske radionice odvijat će se u dva termina dnevno.

Zainteresirani kandidati prijavljuju se na e-mail adresu drama@hnk-split.hr s naznakom Za dramsku radionicu. Putem prijave treba poslati životopis i sinopsis za dramsku situaciju, do jedne stranice teksta, temeljem dva zadana i povezana parametra za prostor i okolnost.

O voditelju radionice

Tomislav Zajec peterostruki je dobitnik nagrade za novi dramski tekst Ministarstva kulture RH Marin Držić, a njegove su drame premijerno izvedene u deset zemalja. Docent je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, odsjek Dramaturgija.

Prijave traju do 10. travnja, a popis odabranih polaznika bit će objavljen 14. travnja.

Više informacija pronađite na stranicama Hrvatskog narodnog kazališta.

Komentari