Mikrovalna pećnica će vas iznenaditi svojim mogućnostima

Piše
Domagoj Vušak

Apr 16, 2015

Mikrovalna pećnica sve je samo ne obična pećnica. Iako je njezina pojava skratila brojne kulinarske pothvate, Huffington post je napravio kratki test i pokazao da mikrovalna može služiti za puno više od grijanja starog ručka ili podgrijavanja mlijeka.

Ako ste ljubitelj tacosa, ali odustanete na prvu pomisao da ih sami pravite kod kuće, imamo rješenje. Naime, odlične tacose moguće je napraviti u mikrovalnoj pećnici, a sve što vam treba je par šalica i tanjur. Svježu tortilju stavite u šalice i upalite mikrovalnu. Nakon samo jedne minute tortilje će biti savršeno pečene. Dodajte ostale sastojke i uživajte u tacosima.

Oduvijek želite napraviti savršeni cappuccino, ali nikako ne možete dobiti savršenu pjenu? Ne očajavajte, sve što vam treba jest mlijeko i staklena posuda. Stavite mlijeko u staklenu posudu i dobro promiješajte. Nakon toga stavite staklenu posudu u mikrovalnu na samo trideset sekundi. Izvadite mlijeko koje će tada biti potpuno pjenasto i ulijte ga u kavu. Dobit ćete savršeni cappuccino.

Svatko od nas voli sok od svježeg voća, ali što kažete na svježe cijeđeni sok iz mikrovalne pećnice? I to je moguće. Uzmite voće koje želite iscijediti i stavite ga nakratko u mikrovalnu. Kada ga izvadite, lakše ćete ga iscijediti te dobiti više soka. Ostavite da se ohladi i dobit ćete savršeni voćni napitak.

Ljubitelj ste slanine? Savršeno. Ovaj sjajni, a vrlo jednostavan recept pružit će vam novo iskustvo uživanja u slanini. Sve što trebate napraviti jest odložiti papirnati ručnik na tanjur i na njega staviti komad slanine. Preklopite papirnati ručnik i stavite u mikrovalnu pećnicu na jednu minutu. Dobit ćete savršeno pečenu, hrskavu slaninu.

Koliko puta vam se dogodilo da ste htjeli pojesti kokice, ali vam je baš ponestalo kupovnih vrećica koje samo trebate staviti u mikrovalnu? Više ne morate praviti problem od toga, već se primite posla i napravite kokice kućne radinosti u samo nekoliko minuta. Sve što vam je potrebno su papirnata vrećica i kukuruz za kokice. Papirnatu vrećicu napunite kukuruzom do pola i vrh vrećice presavinite nekoliko puta. Stavite u mikrovalnu pećnicu na tri minute i uživajte u savršenim kokicama.

Komentari