Najbolje stranice za učenje

Piše
Iva Bucić

Jun 25, 2016

Kad sljedeći put započnete višesatnu internetsku sesiju ne bi li ubili koji sat, posjetite radije neku od stranica za učenje koje vam donosimo, i u kratkom periodu naučite strani jezik, programirati ili fotkati.

Creative live

Predavanja svjetskih stručnjaka rasvijetlit će vam svijet fotografije ili pak poziranja, pisanje metal pjesama ili DJ-anja, možete naučiti kako napraviti domaći sapun ili napisati e-knjigu. Od kategorija na raspolaganju imate fotke i video, rukotvorine, umjetnost i dizajn, glazbu te novac i život. Predavanja se održavaju online i možete ih besplatno pratiti u stvarnom vremenu.

za učenje

Learnist

U 17 kategorija na raspolaganju imate tekstove i videe koji otkrivaju sve teme od povijesti, preko čudovišta iz Dr. Who-a i šišmiša pa do znanosti u Breaking Badu ili pak privatnosti na internetu. Na Learnistu možete i podijeliti svoja znanja u obliku videa, e-knjige, mape, bloga, istraživanja…

Yousician

Naučite svirati gitaru, klavir, bas ili ukulele. Software prepoznaje tonove koji odsvirate i daje povratne informacije o notama i o tempu. Kažu da je najveća prednost Yousiciana jer naučite svirati bez da gledate u prste.

Prijaviti se možete kao besplatni korisnik, ali u tom slučaju ograničeni ste na jednu lekciju svakih 12 sati. Doduše, jedna glazbena sesija traje od 30 do 60 minuta. Premium korisnici mjesečno plaćaju 19,99 eura, odnosno 9.99 eura ako se odluče na godišnju članarinu.

code.org

Jednostavni tutoriali naučit će vas osnovama programiranja u JavaScriptu, kako napraviti web stranicu ili svoju igricu. Pokretači stranice naglašavaju kako se u obrazovanju premalo pažnje pridaje informatici i programiranju.

za učenje

Khanacademy

Možda mislite da ste po pitanju inteligencije tu gdje jeste, ali mozak je kao mišić – raste što ga više koristite. Jedan od načina za bildanje malih sivih stanica svakako su i praktične vježbe i zanimljivi videi na stranici Khanacademy, iz kojih možete učiti matematiku, znanosti, programiranje, povijest i povijest umjetnosti, ekonomiju i još puno toga.

Duolingo

Zarađujete bodove za točne odgovore i utrkujete se s vremenom u lekcijama koje više sliče video-igricama nego tečaju jezika. Možete upisati bilo koji stupanj španjolskog, francuskog, njemačkog, talijanskog, švedskog, ruskog, klingonskog, hebrejskog ili nekog drugog od bezbroj jezika koji se nude na Duolingu.

Komentari