Napadač koji u 20 godina nije postigao niti jedan gol

Piše
Mateo Galić

Jun 24, 2016

Možete li zamisliti profesionalnog nogometaša koji je igrao nogomet punih 20 godina, a da za svo vrijeme igranja nije uspio zabio niti jedan jedini gol?

Vjerojatno mislite kako se radi o nekakvoj šali ali ovo je jedna od najvećih prevara u povijesti nogometa.

Carlos Henrique Kaiser, nogometaš iz Brazila, u svojoj 20 godina dugoj “karijeri” nije postigao niti jedan jedini gol.

1

Priča o ovom nogometašu-prevarantu datira s početka osamdesetih godina prošlog stoljeća. Kaiser je bio antitlenat za nogomet ali je bio vrlo snalažljiv, što govori činjenica kako se družio s tadašnjim nogometnim zvjezdama Brazila poput Romarija, Edmunda i drugih.

Priča bi išla ovako: kada bi njegovi prijatelji nogometaši potpisali ugovor, uvjerili bi čelnike svojih klubova kako je njihov prijatelj Kaiser vrhunski talenat, te da mu daju šansu kako bi pokazao svoje “nogometno umijeće”. Uglavnom šansu bi i dobio, potpisao bi ugovor na tri mjeseca, a odmah nakon potpisa tražio je nekoliko tjedana za prilagodbu na nove uvjete, momčad, teren, klimu i sl.

Potom odlazi na prvi trening na kome bi se odmah povrijedio, skoro svaki put u pitanju je bila povreda zadnje lože, a simuliranje nakon “ozljede” bilo je besprijekorno.

2

Prevara je otkrivena u nogometnom klubu Botafogo iz Rio De Janeira. U to vrijeme sa sobom je nosio veliki mobilni telefon, koji je tada bio luksuz, a navodno bi pričao s agentima iz Engleske i drugih Europskih zemalja koji su bili “zainteresirani za njegove usluge”.

U Botafogu je jedan od doktora znao engleski jezik i dok se Kaiser tuširao uzeo je njegov mobitel i na veliko iznenađenje otkrio kako se zapravo radi o igrački.

Nakon što je otkriven, Kaiser bježi iz Botafoga, ali je “karijeru” nastavio u timovima Flamengo, Vasco da Gama, Palmeiras i Fluminense. Ako ne znate, ovo je elita brazilske prve lige. Priča bi uvijek bila ista, došao bi na trening, udario loptu najjače što može i onda nastupa “teška ozljeda” noge, koljena, tetive i sl.

3

Čak je jednom dobio priliku i da zaigra.

“Trener me je uvjerio kako ću samo sjediti na klupi. Međutim, gubili smo i poslao me na zagrijavanje. Kako izbjeći da svi ne vide kako nisam baš najbolji nogometaš? Primijetio sam kako navijači vrijeđaju igrače i predsjednika kluba. Popeo sam se na ogradu i počeo vrijeđati navijače. Nisam ušao u igru zbog incidenta s navijačima, a poslije utakmice predsjednik kluba me je pozvao na razgovor. Na razgovoru  sam mu rekao da mi je umro otac i da sam u njemu dobio novog oca i kako nikome neću dozvoliti da vrijeđa mog oca kao što su to radili navijači”.

Nakon ovog “emotivnog” razgovora dobio je novi ugovor, a predsjednik ga je zavolio poput sina.

Potom Kaiser nastavlja “karijeru” u Europi. Potpisao je za francuski Ajaccio, a na prvi trening došlo je čak 1.000 navijača vidjeti kako igra njihov novi “napadač”. Tu nastupa vrhunac njegove snalažljivosti. Pošto nije htio razočarati navijače, uzeo je sve lopte s terena i poslao ih navijačima. Trener je morao odraditi trening bez lopti, a Kaiser se opet izvukao.

Varao je punih 20 godina i onda mu je dosadilo, pa je karijeru završio s 30 nastupa, svaki je bio s klupe. Za 20 godina, nije postigao niti jedan jedini gol, a podsjetimo, igrao je na poziciji napadača.

Što na ovo reći, tip je kralj i gotovo.

Ako ne vjerujete pogledajte ovo:

1

Komentari