Jeste li zadovoljni uvjetima rada preko SC-a?

Piše
Iva Bucić

Mar 12, 2017

Malo koji student koji radi preko SC-a nikada nije naišao na poslodavca koji uvijek uporno kasni s plaćom, ne plaća prekovremene ili pak za mizernu satnicu studentima natovari ogromne obaveze.

Bez obzira na to imate li crnu listu poslodavaca ili ste pak preko Student servisa pronašli posao iz snova, teško da ne znate barem za jedan slučaj u kojem je poslodavac iskorištavao studente. Željko Akrap, student prve godine diplomskog studija na splitskom Ekonomskom fakultetu, pod mentorstvom profesora Marija Bogdanovića, pokrenuo je istraživanje o uvjetima u kojima rade studenti.

Tema rada je Poslovna etika prilikom angažiranja studentskog rada u RH, a svi prikupljeni podatci bit će obrađeni skupno te će se koristiti za pisanje stručnog rada s ciljem da se u budućnosti unaprijedi studentski rad, kaže Željko i dodaje kako vjeruje da su sitna kršenja studentskih prava postala više pravilo nego li iznimka.

Svoja mišljenja i iskustva zabilježite u kratkoj anketi na ovom linku. Osim dvadesetak kratkih pitanja, ako želite možete se raspisati o poslodavcu kojeg treba zaobilaziti u širokom luku ili pak o izrazito pozitivnim iskustvima te poduzećima u kojima su uvjeti za studente jako dobri.

Komentari