Izobrazba trenera – najpoželjniji studijski program na KIF-u

Piše
Ana Leko

Aug 29, 2016

Prema istraživanjima Agencije za znanost i visoko obrazovanje najpoželjniji studijski program KIF-a je Izobrazba trenera. To je pokazatelj kvalitete studija i potrebe za uključivanje u važno zanimanje budućnosti.

Studijski program Izobrazba trenera na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu najpoželjniji je studijski program među budućim hrvatskim studentima (temeljem omjera broja prvih prijava i odobrenih kvota). Podatke o najpoželjnijim studijskim programima na temelju istraživanja objavila je Agencija za znanost i visoko obrazovanje, a zavidno prvo mjesto studijskog programa Kineziološkog fakulteta pokazatelj je kako kvalitete ovog studija, tako i sve veće potrebe mladih za uključivanjem u jedno od najvažnijih zanimanja budućnosti.

Jako mi je drago što smo proteklih godina uspjeli prilagoditi naše programe tržištu rada, što ćemo raditi i dalje. Drago mi je što je naš rad prepoznat, a u budućnosti pokušat ćemo ga još više unaprijediti te, nadam se, ponuditi i kompletni studijski program na engleskom jeziku, jer, osim domaćih studenata, veliku želju za studiranjem na našem fakultetu izrazio je i veliki broj mladih iz inozemstva. Danas se naše usluge mogu koristiti u turizmu, zdravstvu, sportu, edukaciji i mnogim drugim područjima te nije slučajno da će prema projekcijama UN-a naše zanimanje u budućnosti biti još više traženo, – izjavio je dekan Kineziološkog fakulteta, izv. prof. dr. sc. Damir Knjaz.

izobrazba trenera

Ovisno o osobnim afinitetima, Kineziološki fakultet nudi mogućnost mladima da postanu stručnjaci u procesima vježbanja u tjelesnoj i zdravstvenoj kulturi, kineziterapiji i zdravstveno usmjerenoj tjelesnoj aktivnosti, s aktivnim i rekreativnim sportašima na područjima kondicijske pripreme, fitnesa, sportske rekreacije te u raznim sportovima.

izobrazba trenera

Uz sveučilišni studij na kojem se studenti obrazuju za budući neposredni rad u nastavi Tjelesne i zdravstvene kulture na svim razinama obrazovanja, Studijski centar za izobrazbu trenera Kineziološkog fakulteta u svojim studijskim programima sadržava sveobuhvatan program za izobrazbu trenera, koji svojim stručnim znanjem doprinose u velikim sportskim klubovima timskih i individualnih sportova te u sportskoj rekreaciji, fitnesu i kondicijskoj pripremi sportaša i nesportaša.

izobrazba trenera

Prijave za upis na izvanredni preddiplomski stručni studij u rujanskom roku u akademskoj godini 2016./2017. vrše se elektroničkim putem te predajom potrebne dokumentacije osobno ili preporučenom pošiljkom na Kineziološki fakultet u vremenu od 22. srpnja do 02. rujna 2016. Osim prijave za upis na studij koju pristupnici izravno unose u NISpVu, pristupnici su također dužni, u vremenu od 29. kolovoza do 02. rujna predati prijavu za razredbeni ispit. Razredbeni ispit u rujanskom roku za sve prijavljene pristupnike održat će se u subotu, 10. rujna 2016. godine.

Više informacija kao i potrebne obrasce za prijavu i upis na Kineziološki fakultet u Zagrebu možete pronaći na web stranici.

Tekst i fotografije: PR KIF

Komentari