Pravila za uspješnu detoksikaciju

Piše
Petra Haleš

Dec 04, 2019

I dok se blagdani polagano približavaju, hedonizam koje pribjegavamo za vrijeme njih može ostaviti posljedice na naše tijelo, kako skupljanjem kilograma, tako i isušivanjem kože od alkoholnih pića, prerađene hrane i šećera i sličnih štetnih stvari koje dolaze s božićnom trpezom.

Od brojnih savjeta koji se tiču dijete i zdravog načina života te koji vas bombardiraju sa svih strana, teško je pronaći odgovarajuće za sebe u užurbanom tempu modernog života. Zato postoje provjereni načini koji će vam sigurno pomoći integrirate li ih u svakodnevnu rutinu, bez obzira koliko ispunjena obvezama ona bila.

Poslušajte ove savjete koji će vam pomoći u topljenju suvišnih kilograma te ponovnog buđenja organizma.

Napravite pauzu od alkohola

Klonite li se alkohola neko vrijeme, vaša jetra, ključna za detoksikaciju organizma, bit će vam iznimno zahvalna jer će te joj ‘olakšati posao’ za vrijeme vraćanja metabolizma u idealno stanje.
Neka su istraživanja pokazala kako će vam se u samo mjesec dana apstinencije od alkohola smanjiti kolesterol i glukoza u krvi, a masnoća jetre će se smanjiti za 15%.

Čuvajte se detoksikacijskih dijeta

Iako puno obećavaju, restriktivne detoksikacijske dijete mogu biti vrlo neučinkovite i štetne za vaš organizam. Tako je i s konzumiranjem ‘čudnovatih’ sastojaka koji obećavaju puno za vašu liniju, ljepotu i zdravlje.

No, najbitnije je u borbi s kilogramima i vraćanjem u kondiciju držati se uravnotežene prehrane i baviti se nekom aktivnosti. To znači da povećate unos voća, povrća, ribe i neprerađenih ugljikohidrata, a za sebe izaberete tip vježbanja ili rekreacije koji vam paše. Nema jednostavnije formule.

Više na: wish.hr

Komentari