Prijavi se na App Start Contest i dođi do Silicijske doline

Piše
Lorena Sikavica

Jan 25, 2018

U sklopu App Start Contesta, najvećeg studentskog natjecanja u izradi mobilnih i web aplikacija, 23. siječnja 2018. na FER-u Damir Sabol održao je motivacijsko predavanje pod nazivom “ Od podruma Zagrepčanke do Silicijske doline”.

Damir Sabol jedan je od najvećih stručnjaka iz svijeta poduzetništva i IT industrije te osnivač Microblinka i Photomatha. Motivirao je sve prisutne pričom o svojim uspješnim projektima i tvrtkama. Govorio je o otkrivanju tehnologije u srednjoškolskim danima, prvom susretu s internetom 1993. godine – što je, kako kaže, definiralo njegov život. Dotaknuo se i  osnivanja tvrtki Iskon, Računi.hr, Microblink i projekta Photomath koji danas ima preko 14 milijuna korisnika mjesečno u cijelom svijetu. 

IMG_1923

Ovaj lider u tehnološko-poduzetničkom svijetu napomenuo je i da ne smijemo zaboraviti da iza ´uspjeha preko noći` često stoji pet do deset godina rada i puno iskustva.

Svima koji se dvoume o prijavi na App Start Contest, koji već jedanaestu godinu za redom organizira eSTUDENT, Sabol je poručio: “Ovo natjecanje je prilika da se kreira proizvod, i to ne samo tehnološki, nego i marketinški, dizajnerski i prodajno, a to je velika vrijednost. Takvu priliku preporučujem iskoristiti!”

Natjecanje je otvoreno 16. siječnja uvodnim predavanjem na kojem su predstavljeni partneri natjecanja. C++ partneri natjecanja su  Axilis, Undabot i web.burza, a ostali partneri su Cial, Combis, FINA, FIVE, Microblink, Minus5 i Zagrebačka banka. Njihovi stručnjaci sudjelovat će u ocjenjivanju rješenja prijavljenih natjecateljskih timova.

ASC_header

Petar Šegina, član prošlogodišnjeg pobjedničkog tima Sumirra poručuje: “Studentima koji se žele prijaviti, želim reći da nije bitno pobijediti jer ovo natjecanje nudi puno više od samo prvog mjesta. Natjecanje nam je donijelo ogroman broj veza  s poslodavcima i poslovne prilike. Također, uspjeli smo napraviti konkretne proizvode koje smo mogli prezentirati na razgovorima za posao, kako s lokalnim, tako i stranim poduzećima, kao što je Google.”

Prijave za App Start Contest otvorene su do 2. veljače 2018. na službenoj web stranici, a više informacija o natjecanju možete doznati i na Facebook stranici.

Komentari