Richmond Fontaine na svojoj posljednjoj tuneji dolaze u Močvaru

Piše
Kristina Jelić

Sep 09, 2016

Americana heroji Richmond Fontaine na svojoj posljednjoj turneji dolaze u Zagreb, i to 1. studenog u Močvaru.

Nakon 22 godine karijere i 11 objavljenih albuma Richmond Fontaine su odlučili okončati svoju prekrasnu glazbenu priču. Prvo su u ožujku objavili svoj posljednji album znakovitog naslova You Can’t Go Back If There’s Nothing To Go Back To, a potom najavili i trotjednu oproštajnu europsku turneju.

Svojim su prvim nastupom u KSET-u ispunili iznimno velika očekivanja, kojima su potpomogli hvalospjevi koje im je već godinama upućivala britanska glazbena kritika, a među kojom prednjači i danas vrlo utjecajni Uncut (posljednji album su ocijenili 9/10). Nakon što su ponovno održali koncert 2012. godine, ali kao akustičan duo, sad dolaze u svom punom izdanju predvođeni sjajnim kantautorom i piscem Willyem Vlautinom, koji je u međuvremenu izdao svoj već četvrti roman i pokrenuo novi country soul band The Delines.

Ograničena količina ulaznica po promotivnoj cijeni od 45 kuna može se kupiti do 10. rujna, nakon toga ulaznice će koštati 55 kuna, a na ulazu 70 kuna. Ulaznice se mogu kupiti u Dirty Old Shopu i glazbenoj knjižari Rockmark, kao i putem internet servisa navedenih dućana.

Komentari