Silbensko kulturno ljeto

Piše
Ana Leko

Jul 09, 2015

Maleni otok Silba preko ljeta postaje izvor zanimljivog sadržaja, a ove godine sav je program posvećen suncu

Silbensko kulturno ljeto nastalo je 2010. godine kako bi se stanovnicima i gostima otočića Silbe omogućio zanimljiv kulturni i kreativni sadržaj. S vremenom se projekt proširio na umjetničku platformu SEA – Silba Environment Art.

SEA organizira umjetničko-ekološke radionice, umjetničke kolonije, projekcije filmova i drugih multimedijalnih radova te Silbensko kulturno ljeto.

6. Silbensko kulturno ljeto započinje 10. srpnja i traje do 14. kolovoza, a otvara se umjetničkom kolonijom Garbage Epic tijekom koje će se očistiti silbenske plaže, a od skupljenog otpada kreirat će se skulpture koje će biti prikazane na izložbi i ponuđene na aukciji kako bi se prikupila sredstva za daljnje ekološke akcije na otoku.

U suradnji s Kinom Mediteran i Liburnia Film Festivalom na Silbi će se prikazati brojni filmski naslovi u improviziranom Kinu pod zvijezdama. Za glazbeni dio programa pobrinut će se Dražen Franolić i Kamenko Ćulap koji donose zvukove arapske lutnje i udaraljki, francuska ska atrakcija Joke, zagrebački avangardni sastav Franz Kafka Ensemble, zbor Čipkice te pulska grupa Nola koja će 14. kolovoza zatvoriti Silbensko kulturno ljeto.

>>>>Kino Mediteran

Komentari