Slobodna mjesta za jesenski rok

Piše
Iva Bucić

Jul 29, 2016

Jesenski rok čeka više od više od deset tisuća kandidata koji u srpnju nisu imali sreće. Nakon što je prvi upisni rok uspješno završio za 29 590 brucoša, bliži se vrijeme za drugu rundu.

Sveučilište u Zagrebu

Kineziološki fakultet

  1. Fitnes – 18 slobodnih mjesta
  2. Kondicijska priprema sportaša – 35 slobodnih mjesta
  3. Sportska rekreacija – 34 slobodnih mjesta
  4. Sportska usmjerenja – 101 slobodno mjesto

Fakultet političkih znanosti

Na jesenskom roku studij politologije moći će upisati dva, a studij novinarstva tri redovita studenta. Na oba studija osigurano je i po pet mjesta za strane studente.

Grafički fakultet

Na srpanjskom upisnom roku od 145 mjesta na oba smjera, 34 su ostala nepopunjena. Prijave za dodatnu provjeru znanja, vještina i sposobnosti na Tehničko-tehnološkom smjeru i na Dizajnu grafičkih proizvoda trebate predati osobno ili poslati poštom. Uz popunjenu prijavu dostupnu na web stranici Fakulteta, pristupnici treba priložiti potvrdu o uplati troškova u iznosu od 300 kuna.

Dodatna provjera likovnih sposobnosti zakazana je za utorak, 6. rujna u 9 sati, a dan kasnije u isto vrijeme provodit će se praktična provjera znanja iz programa Adobe Illustrator, Adobe Photoshop i Adobe InDesign.

Građevinski fakultet

Od 240 mjesta na studiju Građevinarstva, na srpanjskom je roku popunjeno njih 237. Učenici koji su osvojili prva mjesta na županijskim natjecanjima iz Matematike ili Fizike trebaju do 9. rujna u studentsku referadu, preporučeno poštom ili osobno dostaviti dokumente koji to dokazuju,

Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije

FKIT je će na jesenskom roku upisati još dvoje studenata na preddiplomskom studiju Kemijsko inženjerstvo. Drugi upisni rok provest će se u ponedjeljak 3. listopada u 8 sati.

Sveučilište u Dubrovniku

Prijave studijskih programa na dubrovačkom Sveučilištu traju od 22. srpnja do 20. rujna, a drugi upisni rok održat će se od 21. rujna. Od 11 sveučilišnih i tri stručna preddiplomska studija, na prvom su roku kvote popunjene jedino na studiju Hotelijerstvo, restoraterstvo i gastronomija.

Najviše je slobodnih mjesta ostalo na Akvakulturi, Restauraciji, Elektrotehničkim i komunikacijskim tehnologijama u pomorstvu te na smjeru IT menadžment na Poslovnoj ekonomiji. Čitav popis slobodnih mjesta potražite ovdje.

Sveučilište u Rijeci

Filozofski fakultet

Najesen će se upisi održati 22. rujna od 10 do 12 sati u Studentskoj službi, a eventualnu potvrdu o dodatnim postignućima treba dostaviti 1. ili 2. rujna. U isto vrijeme zaprimat će se i prijave pristupnika za dodatnu provjeru posebnih znanja, vještina i sposobnosti, dakle prva dva dana rujna od 10 do 12 sati.

Pristupnici trebaju osobno ili preporučenom pošiljkom dostaviti i potvrdu o uplaćenim troškovima dodatnih provjera u iznosu od 150 kuna. Rok za elektronsko prijavljivanje preko Nacionalnoga informacijskog sustava prijave na visoka učilišta za studij koji imaju dodatnu provjeru je do 2. rujna.

Provjere će se održati 12. rujna i to u 9 sati za studij njemačkoga jezika i književnosti, odnosno u 11 sati za studij talijanskoga jezika i književnosti.

Sveučilište u Splitu

Na Sveučilištu u Splitu je za jesenski rok ostalo slobodno 841 mjesto na sveučilišnim i stručnim studijima. Što se sveučilišnih studija tiče, kvote su popunjene na Kineziološkom i Medicinskom fakultetu. Najviše slobodnih mjesta ostalo je na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje te Prirodoslovno-matematičkom fakultetu. Na izvanrednim studijima, pak, najveći broj mjesta ima na Pomorskom i Pravnom fakultetu.

Na stručnim studijima ostalo je nepopunjeno 412 mjesta i to na svim sastavnicama koje ih izvode, osim na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije. Najmanje mjesta za jesen ostalo je na Kemijsko-tehnološkom fakultetu, a najviše na Upravnom studiju Pravnog fakulteta, Kineziološkom fakultetu i Sveučilišnom odjelu za stručne studije.

Pomorski fakultet

Na Pomorskoj nautici ostalo je 12 slobodnih mjesta za redovite i vanredne studente, na Brodostrojarstvu 17,  na studiju Pomorske elektrotehničke i informatičke tehnologije slobodna su četiri mjesta, na studiju Pomorske tehnologije jahta i marina osam, a na Pomorskom menadžmentu 11 mjesta.

Hrvatsko katoličko sveučilište

Na ljetnom su roku popunjene kvote na studijima psihologije, komunikologije i sestrinstva, a ukupno je upisano 215 studenata. Za rujanski rok osigurano je devet mjesta na studiju povijesti te tri mjesta na studiju sociologije.


Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici

Na virovitičkoj Visokoj školi mjesta ima za još devet studenata, od čega četiri na studiju Menadžmenta i to jedno na smjeru Informatički menadžment i tri slobodna mjesta na smjeru Menadžment ruralnog turizma. Tri slobodna mjesta su preostala na stručnom studiju Poduzetništva te dva na stručnom studiju Računarstva.

Veleučilište u Slavonskom Brodu

Na smjerovima Hortikultura i Ratarstvo studija Bilinogojstvo ostalo je 60 slobodnih mjesta, od čega je 25 osigurano za redovite studente iz Hrvatske, na Menadžmentu je ostalo ukupno 65 mjesta, računajući i 57 mjesta za izvanredne studente, a na Proizvodnom strojarstvu slobodno je 171 mjesto.

Jesenski upisni rok zakazan je za 21. i 22. rujna od 10 do 16 sati za kandidate koji će državnu maturu položiti na jesenskom roku, a kandidati koji su pravo upisa ostvarili putem rezultata razredbenog ispita upisuju se 26. rujna od 10 do 16 sati.

30 tisuća brucoša upisano, ostale čeka jesenski rok

Komentari