Smisao života

Piše
x-ica tim

Jun 24, 2019

Vjerujem da je svaka osoba postavila sebi pitanje smisla života, barem jednom! Zašto smo tu? Koja je naša svrha?  Čemu sve ovo?

Pitala sam se i ja. I na svoju radost, došla sam do odgovora koji mi duša prepoznaje kao istinu!

Duboko vjerujem da je smisao života – životu dati smisao. I u tome je sva ljepota življenja. Mi određujemo što će nam život biti i koji ćemo mu smisao dati. Svi smo različiti i na temelju toga smisao života nam je drukčiji. Zato je suludo donositi zaključke o tuđim životima.

Naučeni smo osuđivati druge ljude. Najčešće sebe postavljamo kao mjerila vrijednosti, misleći da bi i drugi trebali živjeti poput nas. Ako život drugih nije sukladan s našim vrijednostima i mjerilima, mi ih osuđujemo. Kada zaista osvijestite da svatko daje svom životu smisao, osuda nestaje, nastupa razumijevanje, a razumijevanje je temelj mudrosti. Svi imamo svoje snove i svoje definicije uspjeha i sretna života.

Ako je jednoj ženi smisao života biti dobra majka i provesti svoj život s fokusom na svoju djecu, tada će ona nekoj drugoj ženi kojoj je smisao karijera izgledati neostvareno. Ovdje je najvažnija riječ izgledati, jer ona gleda iz svoje perspektive, vrlo subjektivno. Drugoj je ženi smisao posao. Njezino mišljenje prvoj ženi nema nikakvu vrijednost i nije njezina istina. Budite ono što jeste! Ima li od ovog većeg smisla u životu? Tu nema nikakve posebne mističnosti, niti kakve filozofije. Jednostavno je. A, smisao života dajemo sami sebi.

Kako živjeti svoj smisao života?

Slušajući sebe i osjećaje iz dubine svoje duše. Vaša duša zna koji je vaš smisao. Naučite čuti svoju dušu i znat ćete tko ste i zašto ste tu. Ako još uvijek niste saznali tko ste, ne krivite se i ne ljutite se na sebe. Poduzmite nešto i krenite na duhovno putovanje. Ne postoji osoba koja je odlučila raditi na sebi, a da nije saznala koji je njezin smisao postojanja. NE POSTOJI!

Vaša vas je duša dosad strpljivo čekala. Duša ne sili, ona je strpljiva. Duša je ljubav. Duša je mudra jer nađe načine da vas povremeno podsjeti tko ste zaista. Tko vas je doveo do ovih rečenica koje sada čitate? Da, vaša mudra duša! Pratite i signale svoga tijela, posebno kada se ježite. Kada vam trnci prođu tijelom, taj osjećaj je razgovor vaše duše s vama. To je potvrda sklada između vas i vaše duše.

Slijede pitanja koja možete postaviti sebi i doći do odgovora što je vaša strast i koji je vaš smisao.

  1. Što biste radili kada biste bili sigurni da ćete uspjeti?
  1. Što biste radili kada ne biste čuli druge koji vam govore da je nešto nemoguće?
  1. Što biste radili kada novac ne bi bio važan?

Kad sam odlučila napisati svoju prvu knjigu, Safari duha, gotovo svi su mi govorili da je to nemoguće, jer objavljivanje knjige zahtijeva veliki financijski izdatak. Naravno da ih  nisam slušala, znala sam da je pisanje knjige smisao moje duše  i to sam osjećala cijelim svojim bićem.

Smisao je tamo gdje je strast.

Knjiga je objavljena bez ijedne kune moga novčanog ulaganja. Predstavnici izdavačke kuće preuzeli su sve troškove objavljivanja knjige. Slušajte sebe, ne druge jer, kao što sam već rekla, drugi gledaju iz svoje perspektive. Drugi će vas pokušati uvjeriti da je nemoguće da ste sretni i da sigurno ne živite svoju svrhu jer radite nešto posve drukčije od njih.

Budite ono što jeste.

Slušajte sebe, svoje instinkte i emocije. Emocije sreće, radosti, uzbuđenja, mira, ljubavi, strasti pokazatelji su pravog puta. Vaše nefizičko ja, vaša duša navedenim i sličnim emocijama poručuje vam da je vaš put dobar. Ako volite nešto raditi, znači da vam vaše nefizičko ja poručuje: I ja uživam u tome! Međutim kada radite nešto što ne volite, kada ste ljutiti, mrzovoljni i ne želite to raditi, vaše će se nefizičko udaljiti od vas. Promijenit će fokus, jer vaše nefizičko ja ne želi niti trenutka biti ono što nije! Zašto vi onda pristajete na to?

Dajte svom životu smisao.

Ono što ste vi osjetili kao svoj smisao zapravo je smisao vašega života. I, to je jedino važno. Vaš smisao mora biti važan vama, a ne drugima. Nemojte se bojati onih trenutaka koje nazivate „lošim“. To je kontrast, a on je dio vašeg puta ka sreći. Kontrast služi da biste u vortex poslali ono što želite. Nekada morate spoznati što ne želite da biste spoznali što želite. Prigrlite kontraste, prigrlite „loše“ direktore, „loše“ poslove, neriješene odnose i neugodne situacije. Svi su ti kontrasti, dio puta i života. Važna je ekspanzija, odnosno rast.

Svemir se širi i mi se širimo, i tako stvaramo i rastemo. Smisao je života uživati u putovanju. Smisao je života onaj koji mu vi date. Nemojte propustiti život. Dajte mu smisao.

Živite svoj smisao i ostavit ćete trag !

FlixBus vas nagrađuje za svoj 3. rođendan

Komentari