Treba li vaša kosa kremu za zaštitu od sunca?

Piše
Petra Haleš

Jul 09, 2019

Svi znamo koliko je krema za sunčanje neophodna kada je zaštita naše kože od štetnih sunčevih zraka u pitanju, no postavlja se pitanje što je s našom kosom? 

Naime, u posljednjih nekoliko godina pojavili su se proizvodi za njegu kose koji štite kosu od štetnih sunčevih zraka.

Reklame za ove proizvode obično tvrde kako oni sprječavaju oštećenje vaše kose od sunca, obećavaju kako vaša kosa neće biti suha, lomljiva, te da će izgledati zdravo i sjajno.

No, djeluju li proizvodi za kosu onako kako nam to reklame obećavaju i trebamo li zaista koristiti ove proizvode?

HuffPost (američki agregator vijesti i blog s najnovijim vijestima) je razgovarao s frizerima koji su otkrili da sunce baš onako kako utječe na našu kožu, utječe i na našu kosu, pa ako koristite kremu za sunčanje dobro je da koristite i kremu za kosu.

Frizerka Laura Dyer iz u New Yorku, objasnila je da sunce uzrokuje da se kutikula kose otvori i na taj način dopusti uklanjanje vlage i melanina.

Ukoliko je vaša kosa bojana ona će od sunca posvijetliti. Zbog toga Dyer savjetuje da koristite kremu za kosu koja štiti vašu kosu od štetnih sunčevih zraka. S njom se slaže i frizerka Kirsten Klontz koja kaže da izlaganje suncu razgrađuje proteine u kosi što uzrokuje njeno lomljenje i ispucale vrhove.

Više na: wish.hr

Komentari