17. Tjedan mozga u Hrvatskoj

Piše
Lorena Sikavica

Mar 14, 2018

Hrvatsko društvo za neuroznanost, Hrvatski institut za istraživanje mozga i Znanstveni centar izvrsnosti za temeljnu, kliničku i translacijsku neuroznanost Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu od 12. do 18. ožujka sedamnaesti puta u Hrvatskoj organiziraju Tjedan mozga, kampanju u svijetu poznatu kao Brain Awareness Week.

U organizaciji se pridružuju sastavnice Sveučilišta u Splitu, Osijeku i Rijeci te članovi Hrvatskoga društva za neuroznanost u tim sveučilišnim središtima. Provodit će se aktivnosti u sveučilišnim centrima u Zadru, Dubrovniku, Varaždinu, kao i u zdravstvenim ustanovama u Zagrebu i drugim gradovima.

Također, kao i svake godine, i ove godine organiziran je Simpozij o istraživanju i bolestima mozga. Simpozij se održava u srijedu, 14. ožujka. u Preporodnoj dvorani HAZU, (Opatička 18, Zagreb). Sudionici se prethodno trebaju registrirati putem on-line obrasca koji je dostupan na ovoj poveznici. Kotizacije nema.

Svih ovih godina cilj je upoznati širu javnost sa značenjem istraživanja mozga u 21. stoljeću – Stoljeću uma. Hrvatsko društvo za neuroznanost ove je godine izabralo nove zanimljive teme za Tjedan mozga s ciljem nastavka dijaloga s javnošću o značajnim pitanjima iz istraživanja mozga:

  • Mozak i umjetna inteligencija
  • Mozak – glad za kisikom i glukozom

Izvor: unizg.hr

Komentari