VERN’-ovci napokon europski prvaci

Piše
Daria Bićanić

Aug 10, 2015

Futsal ekipa Veleučilišta VERN’ osvojila je europski sveučilišni naslov u futsalu! Nevjerojatno dobrom igrom tijekom cijelog prvenstva, VERN’-ovci su zasluženom pobjedom u finalu došli do europskog zlata.

Europsko sveučilišno prvenstvo u futsalu dobilo je svog pobjednika u muškoj konkurenciji. Nakon uzbudljive finalne utakmice između Veleučilišta VERN’ i Siberian Federal University, hrvatski su predstavnici uspjeli pobijediti rezultatom 3:1.

Utakmica nije dobro počela za studente VERN’-a koji su ranim golom Rusa morali loviti prvo gol za izjednačenje. Vedran Matošević postiže prvi gol za VERN’ te ekipe na predah odlaze rezultatom 1:1. Drugo poluvrijeme je donijelo još dva gola VERN’-u, prvo je Silvio Toth postigao pogodak za 2:1, a konačnih 3:1 postavio je Davor Kanjuh.

Brončanu medalju na 10. Europskom sveučilišnom prvenstvu u futsalu osvojili su studenti Sveučilišta Paris-Sorbonne nakon nevjerojatne pobjede od 5:2 protiv Sveučilišta Instabul.

Photo galerija (4 slika)

Hrvatsku su osim studenata VERN’-a, predstavljali i studenti Sveučilišta u Splitu koji su svoj nastup u Poznanu završili na dobrom osmom mjestu.

Bilo je i vrijeme da VERN’ osvoji zlato s europskog sveučilišnog prvenstva. Zlato u Poznanu nakon bronce iz Malage sa Europskog sveučilišnog prvenstva u futsalu 2013. i srebra na Europskim sveučilišnim igrama u Rotterdamu 2014., potvrda je kvalitete futsal ekipe Veleučilišta VERN’.

Za Veleučilišta VERN’ na Europskom sveučilišnom prvenstvu 2015. u Poznanu nastupili su: Davor Kanjuh, Željko Petrović, Silvio Toth, Vedran Matošević, Sadat Ziberi, Žarko Luketin, Željko Pukec, Mate Alpeza, Juraj Bedeković, Goran Malogorski, Kristijan Grbeša i Matej Horvat, te stručni stožer: Matija Đulvat (glavni trener), Stipe Marušić, Zvonimir Murkić, Mario Kralj i Igor Latković.

Čestitamo svim sudionicima futsal prvenstva, posebno novim europskim prvacima, studentima VERN’-a!

Sve slike s prvenstva, kao i konačan poredak, pogledajte ovdje!

Foto: 10th European Universities Futsal Championship, Poznan 2015

Komentari