10. glazbene svečanosti Umjetničke akademije u Osijeku

Piše
Dijana Šimunić

Dec 10, 2016

10. glazbene svečanosti Umjetničke akademije ujedinjene su pod motom GLAZ-B-OS je za 10! Od 12. do 16. prosinca na programu su koncerti, predavanja, radionice i slušaonice, a svi su sadržaji besplatni.

Umjetnička akademija u Osijeku organizator je 10. Glazbenih svečanosti Umjetničke akademije. Ove godine brojni programi ujedinjeni su pod motom GLAZ-B-OS je za 10! Od 12. do 16. prosinca na programu su koncerti, predavanja, radionice i slušaonice, a svi su programi besplatni.

O programu

Program počinje u ponedjeljak, 12. prosinca u 9 sati radionicom Iz umjetničke riznice u Osnovnoj školi Mladost, u 10 sati na programu je radionica Jazz&Beyond u sobi 18 UAOS-a.

U utorak, 13. prosinca u 9 sati je Radionica hrvatske tradicijske glazbe u Osnovnoj školi Frana Krste Frankopana, u 11 sati je slušaonica Gitarom po svijetu – Španjolska u sobi 18 UAOS-a, dok je u 14 sati u sobi 18 UAOS-a radionica Gluma i glazba: učimo jedni od drugih.

Predavanje Budi aktivan!

U srijedu, 14. prosinca od 11 sati održava se koncert glazbe G. Donizettija iz opere Ljubavni napitak pod nazivom Top 10. U 12 sati održat će se predavanje Budi aktivan!, program u organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta J. J. Strossmayer. U 14 sati na rasporedu je radionica Božićnim pjesmama putujemo Hrvatskom u OŠ Frana Krste Frankopana, a u isto vrijeme u Osnovnoj školi Mladost održat će se koncert 10 klavirskih minijatura.

U četvrtak, 15. prosinca u 11 sati u sobi 18 održat će se slušaonica Božić u glazbi, koju će voditi mr. sc. Zdravko Drenjačević. U podne je u sobi 18 program Glazbena događanja u Osijeku: Advent prije 100 godina, koji je pripremila Sunčana Bašić. U 13 sati održat će se izlaganje studentskih radova pod nazivom Studenti za 10.

Za kraj – after party

Zadnji dan programa, u petak 16. prosinca od 17 sati namijenjen je za promociju zbornika radova 1. međunarodnog znanstvenog i umjetničkog simpozija o pedagogiji i umjetnosti. U 19 sati u Dvorani Željezničar na programu je 10. natjecanje u pjevanju božićnih pjesama. I, kao šećer na kraju, zaključno će se održati GLAZ-B-OS After party.

Svi detalji nalaze se na linku.

Komentari