Najveći vjerski neboder na svijetu

Piše
Prika Vican

Nov 26, 2016

Nedavno je u Indiji započela gradnja najvećeg vjerskog nebodera, hinduskog hrama Vrindavan Chandrodaya Mandir.

Kada bude završen ovaj hram će biti veći od bazilike Svetog Petra u Vatikanu (133 m), a trebao bi se prostirati na više od 20 000 metara kvadratnih, visine 200 metara i preko 70 katova.

a

Indijski dizajneri InGenious Studio zajedno s konzultantom Thorntonom Tomasettijem izradili su nacrte za taj višenamjenski vjerski objekt. Osim centralnog religijskog nebodera i kulturnog centra, kompleks će sadržavati i tematski park.

2

U tematskom parku smjestit ćemo standardne vožnje, posebne svjetlosne efekte i lasere kako bi smo posjetiteljima dali maksimalan užitak, rekao je za CNN Narasimha Das, šef projekta gradnje.

Gradnja je počela u manjem gradu koji je udaljen desetak kilometara od mitskog rodnog mjesta hinduskog božanstva Krishne.

2

Zgrada vjerskog i kulturnog centra imat će sedamdesetak katova, a posebna pozornost posvećena je otpornosti na potrese. Sama zgrada izgledom pomalo podsjeća na svemirski brod, a posebnom je čini i nekarakteristična plava boja.

3

Do vrha zgrade posjetitelje će prevoziti posebno dizalo gdje ih čeka vidikovac s kojeg će moći gledati na okolna mjesta. Posjetitelji će moći uživati i u projekciji filma o povijesti svemira kako je zabilježena u vedskoj literaturi.

Čitav kompleks posvećen je Krishni, a nakon gradnje bit će okružen tisućama kvadrata šume kako bi se vjerno preslikale legendarne šume Braja.

Izvor: Wikipedija

Komentari